УЕФА наказа Платини да не взима заплата от ЦСКА

16:55
УЕФА наказа Платини да не взима заплата от ЦСКА
Бразилецът Мишел Платини ще остане без заплата от ЦСКА в следващата година и половина. Футболистът, който все още се води играч на „червения” клуб, няма да получава договореното месечно възнаграждение. Решението не е на ръководството на ЦСКА, а на УЕФА. Вече е пристигнало постановлението на европейската футболна централа със санкцията за Платини.

Причината е самоволното напускане на отбора в края на миналия сезон. Тогава ЦСКА сезира УЕФА за действията на Платини. В канцелариите на „Българска армия” вече има излязло решение, което освобождава ЦСКА от задълженията към Платини в следващите 18 месеца.

Малко преди старта на шампионата Мишел Платини бе пред трансфер в Китай, но той така и не се осъществи. Все още има отворени вратички пред футболиста, който може да премине в друг клуб до края на трансферния прозорец. За това обаче трябва да има реален интерес, който на този етап липсва.

Павел Дочев се отказа от Мишел Платини в средата на лятната подготовка, след като прецени, че дошлият от Черноморец футболист няма да му свърши необходимата работа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация