Левски влиза служебно в групите на Лига Европа?

11:12
Левски влиза служебно в групите на Лига Европа?
Левски може да се озове в групите на Лига Европа по служебен път. Сериозно наказание грози АИК, като в Швеция прогнозират, че УЕФА ще изхвърли съперника на "сините" от евротурнирите.

Причината са хулиганските прояви на феновете на съперника на "сините", които след равенството 0:0 снощи си спретнаха яко меле с полицаите, след което атакуваха българската делегация. По левскарите хвърчаха павета, камъни и бутилки. Собственикът на клуба Тодор Батков също пострада, а предното стъкло на автобуса, превозващ "сините" на шведска земя бе счупено.

"Има вероятност да ни изхвърлят", опасява се спортният директор на АИК Йенс Андерсон пред вестник "Афтонбладет".

"Не съм запознат детайлно, но от това, което разбрах, положението е лошо. АИК ще трябва да даде обяснения пред УЕФА, защото клубът е отговорен за поведението на феновете си. Не можем да кажем, че и ние (б.р. - шведската футболна асоциация) не сме отговорни, защото като федерация трябва да се грижим за сигурността на гостуващите отбори. Ако има доклад от полицията или от длъжностно лице, УЕФА със сигурност ще се занимае с този въпрос", коментира президентът на шведската футболна асоциация Ларс-Оке Лагрел, цитиран от "Блиц".

"Бях уплашен. За първи път ставам свидетел на подобно нещо. Това е огромен проблем за АИК. Не знам какво ще реши УЕФА, но въпросът ще бъде разгледан изключително сериозно", заяви делегатът на мача Жорж Люхингер от Лихтенщайн.

Той дори засне с мобилния си телефон предметите, с които бе засипана българската делегация.

Президентът на АИК Матс Густафсон остана крайно разочарован от изстъпленията на феновете.

"Подобни неща са лош имидж за клуба. Трябва да вземем спешни мерки. Вече сме глобявани за подобни инциденти. След мача с Розенборг трябваше да платим 15 хиляди. Сега рискуваме санкцията да бъде много по-тежка", казва Густафсон.

Шведското издание "Експресен" информира, че АИК може да бъде наказан с глоба от 1 милион крони (105 хиляди евро) и мачове при закрити врата заради разигралия се екшън.

Заради атаката се забави завръщането на "сините" в България. Отборът на Левски все пак кацна благополучно на родна земя рано тази сутрин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manower
20.08.2010 20:38

Абе детински глупости какво да ти кажа. Какъвто е такъв жребжия срещу такива се играе. Вие май не разбирате, че в момента сте в такава криза, че близките няколко години няма да се оправите, ако Титан ви е собстеник!! Тази бодена вчета няма да ви оправи отбора, по-добре си се погледнете и гледайте да си го спасите, за да не станете като Ботев! Само се лъжете един друг, че нещата ще се оправят...напротив всичко отива надолу! Нали знаете, че държите рекорда за най-бързо сменен и уволнен трениор в БГ? Би трябвало феновете на ЦСКА да го знаят(истинските). Фубола ни е слаб и загиба момчета! Тука са седнали пиклиовците и си мерят пишките с некви писаници. Добре е, че ЦСКА ще влезе, а още по-добре ще стане ако и Левски влезе в ЛЕ! Защото иначе догодина и по-натам вече ще ни се падат отбори, които ще ни режат главите до кръста! Тъпа държава...тъпи управници, това е положението!

krasenco
20.08.2010 18:05

Ей,ало!Стига с това 5-и,10-и в класирането!Каквито отбори се паднат,такива.Вие какво искате да ни се пада Ювентус ли?А феновете на Левски,дето пишат на кое място били Байер,аз ще ги питам помнят ли на кое място завърши Киево в годината,в която игра с Левски?Аз ще ви кажа!ОТПАДНАХА от Серия А!Така,че не се заяждайте излишно.Просто ни е слаб футбола и вече се страхуваме от всякакви футболни анонимници.

boro68
20.08.2010 16:50

И кви трактористи са БАТЕ, след като вчера бият Маритимо с 3:0 *angry*

ManUtdTillidie
20.08.2010 16:50

winn3rbg ние направихме хикс с шампиона е по-добре да се каже и "при други обстоятелства" можеше земята изобщо да не съществува , това извиниение е най-тъпото на света .

boro68
20.08.2010 16:39

Единствено ЛЕВСКИ в момента има състав за достойно представяне в ЛЕ. ЦСКА ще влезе, но ще са пълна трагедия. *thumb_up*

chelsea____
20.08.2010 15:53

Man_United_BG пи4 не 4е не6то ама ве4е нямахте ли достату4но 6ансове да се доказвате 4е и в 6л играхте и станахте за посме6и6те трактористи жи изтупваха.аи стига наи мн залужавате кво заслужавате ни6то не заслужавате имахте ва6ия 6анс за доказване сега е ред на другите БГ отбори ЛИТЕКС и ЦСКА . пак колкото до тез аик и да ги накажат и да не г наказжат левски 6те ги бие.и просто не мога да разбера кво толкова ви харесва да се обиждате .цска не моили да играя левски не моили да играят то вместо да си подкрепяме БГ футбола ние с тез убиди само го ру6им

Man_United_BG
20.08.2010 15:43

БОБИ умнико твоя любим АЙК,кой са в класирането бе,а ? и да ви питам АЙК да не би да са много силни бе,първенството им е добро колкото нашето,а ДИНАМО МОСКВА ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МУ Е бюджета годишно, А? ОКОЛО 60-70 МИЛИОНА ТАКА,че не се обаждай като си толкова пристрастен

BoBi_Levskara
20.08.2010 15:36

winn3rbg Ти явно не си чувал нищо за МТК, Торпедо (Москва), Сваровски Тирол.Тези грандове да ти говорят нещо ?.И АИК са шампиони на ШВЕЦИЯ.Когато остранихте Байер Леверкузен те бяха 16-ти от 18 отбора в Германия, когато бихте Динамо Москва те бяха 9-ти класирането, (и сега дори са в още по дълбока криза).Така че не ми говори че АИК били 11-ти, и тем подобни.

fena_man_utd
20.08.2010 15:03

Правилно е решението,че Левски трябва да влезе в групите на ЛЕ.Левски заслужава най-много да е там и независимо от обстоятелствата Левски е нужно да влезе и да им покаже що е то Български футбол,ако ли не стане това,то значи,че всички ги е страх от ''ФК ЛЕВСКИ СФ''.

winn3rbg
20.08.2010 14:38

Затова наскоро от НАП казаха, че само ЦСКА плаща данъци върху реалните заплати, а останалите отбори по договор пишат по-малки заплати, за да дават по-малки данъци, а останалите пари на футболистите гидават под масата. И все пак БАТЕ и Жилина ви биха, а сега направихте "добър турнирен резултат" с 11-я в Швеция. Отбор пълен със скандали, феновете са гневни, а футболистите не искат да играят и си тъсят нови отбори, иначе за съжаление при други обстоятелства, надали щеше да е 0:0

spaiker_89
20.08.2010 14:37

*lol* от каде такъв касмет незнам *joking* само с такива простотий може да влезете в лигата *thumb_down* смешници

ManUtdTillidie
20.08.2010 14:29

Лиценза ви го отне Уефа защото сте неподредени свине и дължите пари на цяла БЪлгария . Да знаеш не "говедата" са ви виновни за това .

winn3rbg
20.08.2010 14:06

ManUtdTillidie Разсмиваш ме, разсъждаваш като 10 годишен. То и Ливърпул паднаха от някакви измислени наскоро, слабите американски отбори отупаха Челси и Манчестър. Даже и вие загубихте това лято от анонимници в контрола. Контролите са за сплотяване на отбора и за трупане на опит, няма котроли за презтиж, които да се помнят дълги години. Виж да откраднеш лиценза на вечния враг и на прага на групите в ШЛ да те отупа БАТЕ си е чиста е*авка. *lol*

ManUtdTillidie
20.08.2010 13:56

angel_20_11 почти всички от тия които изреди ще ступат яката цС*ка а Жилина вече го направи.

winn3rbg
20.08.2010 13:55

BoBi_Levskara И вие злобеете, че ЦСКА този сезон играе със слабаци в ЛЕ. Ние какво сме виновни, че такива ни се падат. Какво да направим, да искаме нв жребий ли? Иначе миналата година, като бяхме поставени и ни се падна Динамо М не казвахте какви късметлий сме, а предричахте разгромна загуба. *thinking*

BoBi_Levskara
20.08.2010 13:42

Чета тук някакви малумни коментари че по никакъв друг начин нямало да влезем ?.Ами ако от УЕФА накажат АИК, ние какво трябва да направим ?.Сигурно Батков трябва да прати молба да не наказват АИК, за да може да не злобеят чорбарите, че само така може да влезем ?.Но както и да е наказание за АИК че ще има, ще има, но то в никакъв случай няма да е толкова строго.По-скоро глоба от няколко хиляди евро, и нещо от сорта да ги лишат от домакинство или да иргаят при затворени врати 2-3 мача.Ама чак да ги изхвърлят не ми се вярва.

borito33
20.08.2010 13:12

Егати и мръсните цигани, които се наричат Българи. Срам ме е че съм от една и съща народност с тея гяури -Mi7a4e7o,54angel_20_11,39 Pechenqgata,gerrard9000. Ако се случи това на Цесека нито един Левскар няма да псува по Цесека , а ще се зъстъпи за българския отбор.

gerrard9000
20.08.2010 12:57

поне да бяха ги улучили *lol* кво е тва батков.Той и кьорав ще го уцели тоя бидон мазен.да бяха уцелили някое говедо синьо

Manower
20.08.2010 12:55

Тези са пълни нещастници, ние даже сме по-културни! Марш от европа като искат да ни бият да ни бият на терена...нормално да са силен отбор като са станали шампиони на швеция и мача беше труден. Уважавам истинските фенове от българия, които са културни ама онези по-долу, които хулеха и ругаеха вече ме подлудяха! Гаменчета вие сте боклуци!

winn3rbg
20.08.2010 12:55

В статийте на сините едните пишат гледайте си кочината и не ни коментирайте, в статийте на червените другите пиша гледайте си обора и не ни коментирайте. Доколкото знам тези статий са за да се коментиран, без значение от възраст, пол, религия или клубни пристрастия, така спрете с тези тъпи коментари, кой може и кои=й не може да коментира. *thinking* *stop*

Pechenqgata
20.08.2010 12:50

Ако не е служебно как иначе ще се класират *lol* но пък от друга страна поведението на шведските фенове е недупостимо и заслужават наказание мама им скандинавска *beer*

Manower
20.08.2010 12:50

Да го духате бе скапани прасета!!!!!! Да изпаднете и да се закриете бе помияри!!! Гледайте си кочината и не се занимавайте с нас бе! Е такива утрепки и измет най-мразя! Вие не сте фенове,които се правите на хулигабнчета!! Малко има свестни фенове,изроди с изродите! ЛЕВСКИ ШАМПИОН!!!!

shadowblase
20.08.2010 12:43

относно статията ми направи впечатление че ръководството и федерацията признават за инцидента и поемат пълна отговорност за случилото се. Можем само да вземем пример от тях. Миналата година когато феновете на ЦСКА влезнаха на стадиона в Мездра ръководството се насра в гащите и прехвърляше вината постоянно на фенклуба.

Notlike
20.08.2010 12:40

Пази боже сляпо да прогледа! Така и не разбрахте от край време, че целта на всеки журналист е да накара читателят да бъде грабнат от заглавието, за да прочете цялата статия, ама то тука пълно с компетентни. Сега ще кажете, че и по-добре управлявате от правителството *lol* Голям смях сме ние българите - от футбол и политика никой не е по-голям от нас *lol*

muthafuckaimill
20.08.2010 12:39

Ей, свине! Чета ви коментарите и съм бесен на глупостите, които пишете. Вие даже чувате ли се какви ги бръщолевите, ако беше станало такова нещо с ЦЕЦКА и вие щяхте да мрънкате. Нали така бе СВИНЕ ГАДНИ. Ах, че не мога да псувам тука лелелеле как ме издразнихте. Това е БЪЛГАРСКИ ОТБОР нападнат от чужденци с павета и бутилки, а вие защитавате шибаните викинги. ВИЕ НЕ СТЕ НАРЕД. ЧОРБАРИ ВЕХТИ, до сега не съм пожелавал загуба за цска в Европа ама след такива изказвания, А ДАНО ОТПАДНЕТЕ МАЙКА ВИ СВИНЕ. Платете си данъците и си оправете футбулистите и тогава пишете *angry*

shadowblase
20.08.2010 12:37

angel_20_11 ти си много просто парче бе братле. с Ливърпул и Левъркузен играхте в един сезон бе калъф. и до колкото се сещам ова беше сезона когато левски игра 1/4 финал на Уефа. Тогава не ни ли се паднаха силни отбори (Оксер,Марсилия,ЦСКА Москва, Динамо Букурещ, Хееренвеен,Артмедия,Удинезе, Шалке) това малки отбори ли са. След това бихме Киево и влезнахме в ШЛ. А от отборите дето ти изреди, не виждаш ли какво правят. Бг отборите в момента са класи под тях. БАТЕ Борисов от 3 години са си редовен участник в Евротурнирите. Ето вчера пак бият. Жилина спука Спарта Прага. А Дебрецен се подигра с Литекс. Изобщо тези отбори за които не бяхме чували нищо допреди 3 години в момента са изключително корави и изобщо не са случайни.

torres_229
20.08.2010 12:33

Ангел и той се изказва супер смешно. Момче, половината от тия отбори ,които изброи са на нашето ниво - средняци. За какъв късмет говорим ? Нормално е във 2ри кръг на Лига Европа да ти се падне лесен съперник. Но ,по натам вече се сблъскваш с отбори от нашия ранг. И шведските отбори хич не са слаби. Виждате колко нахъсано и добре играят, имат стадиони, публика. Точно вие имате най-големия късмет този сезон... Но това е хубаво ,естествено. Като влезете в групите ,ще има да насирате гащите. Защо не си признаете, че в момента ЦЕЦЕКА не струва и няма смисъл да се мъчите в Европа? Но, относно коефициента ,добре е да влезете в групите.

torres_229
20.08.2010 12:29

Асен, ти пък се извади голям разбирач ,бе. Ти вестници четеш ли, новини гледаш ли , или си плямпаш наизуст ,колкото да вземеш отношение. В журналистиката такива колебания относно темата се задават точно по този начин, многознайко.

asen9o
20.08.2010 12:20

Montella необразована маймуна такава, "Левски влиза служебно в групите на Лига Европа" въобще не е въпросително изречение, въпросително ще е, ако е "Защо Левски влиза служебно в групите на Лига Европа". Тази "?" въобще не трябва да е там, така изречението губи всякакъв смисъл. Заглавието би трябвало да бъде "Левски може служебно да влезе в групите на Лига Европа." или " Голяма е вероятноста, Левски служебно да влезе в групите на Лига Европа.". Но какво ли се разправям с човек, който е учил до 8 клас и едва си е изкарал основното образование с мижава 3-ка.

angel_20_11
20.08.2010 12:17

peshotar, ти малумен ли си да ти кажа ли съперниците от 2007 година тампере, жилина ,бате санта хулия, фк баку, дебрецен, дъндоук, калмар, АИК а на цска се падат отбори като ливърпул , байер леверкузен динамо москва ...

Mi7a4e7o
20.08.2010 12:02

хахаха ! тоя Типсар кадего го е публикувал е 100 % говедоо !

icone_81
20.08.2010 11:49

Не ми се вярва това да стане. Но иначе е добре дошло за Батков. Той иначе през официциалния вход не може да влезне, а и не му е за пръв път да се възползва от служебния такъв. *thumb_up*

peshotar
20.08.2010 11:49

Къв късмет бе вашето какво е...падате се с най-слабия отбор от всичките в жребия за ЛЕ...и 82 минути не можете да му вкарате гол..айде гледайте си жалкото отборче там и не пишете тъпи коментари *angry*

mitkov93
20.08.2010 11:49

Не виждам цесекарите за какво грухтят.Такива прояви се наказват навсякъде.Да си представим,че Левски не влиза в групите и какво?Имате ли акъл да проумеете,че коефицента на страните ще се обнови и след като ЦСКА повтори резила от миналата година БГ отборите ще почват от най-първите кръгове на квалификацията.Като взехте точка от Видима и бихте супер гранда ТНС литнахте ама да не паднете в Черно Море и да се удавите.НЕМОЖЕ УЕФА да се съобразява с желанията на ЦСКА-рите.Гледайте си пропадналия отбор и не говорете за късмет понеже се паднахте с най-слабите в ЛЕ. *lol*

RoSKo0o0
20.08.2010 11:45

Аз не говоря конкретно за тази статия... примерни статии... "Левски купува еди кой си" и в статията.... дали левски ще купи еди кой си ... "Ивелин Попов в Блекбърн" - преговори не са почнали, "Кака в Манчестър Сити" ... ше ме извиняваш, но в половината статии тука няма подобни знаци и съвсем друго се разбира от заглавията...

brickbat
20.08.2010 11:41

kakuzo и RoSKo0o0 ако не виждате има въпросителен знак *thinking*

Montella
20.08.2010 11:39

К'во си сългасен с какузо бе.. вие гледате ли изобщо. В заглавието има "?"- въпросителен знак (за необразованите пубери).. Това значи че е възможно. Вярно че и Уинър-а праят супер тъпи грешки, и то много често, но този път ти си в грешка братле *wink*

Inucencio
20.08.2010 11:38

и после иди кажи , че говедата нямат късмет! Поне да ви беха прибили !

lindeman_
20.08.2010 11:32

Батков се е разпискал като бит педераст след случилото се и УЕФА са решили да изхвърлят АИК .. *sick*

mitkotz94
20.08.2010 11:29

Абе вие що не си гледате смешното отборче,дето не го знам 13-ти ли са или 14-ти.Май са с 1 точка от мача с "колоса" Видима-Раковски.Гледайте си вашето комично отборченце и не коментирайте Левски.СМЕШНИЦИ!!!

manex4
20.08.2010 11:27

Защо Тодор Батков има мустаци?
Отговор: Метнал се е на майка си.

tapaka2222
20.08.2010 11:26

вие луди ли сте бе тъпаци да ги убият бе мазните им кратуни тва заслужават гадните крави рогати *lol* ше изфарляли айк хахахах