Новата перла на Лаута: Не искам да копирам Гара

13:37
Новата перла на Лаута: Не искам да копирам Гара
Нападателят на Локомотив Пловдив Базил дьо Карвальо е искал да става свещеник, когато е бил в тийнейджърска възраст, призна сенегалецът по време на среща с фенове на "черно-белите".

Чернокожият голаджия е отгледан в християнско семейство и даже учи две години в духовна семинария в родния си град.

След това обаче започва тренировки в "Казаспор", с който през 1999 година става голмайстор на сенегалската втора дивизия и кариерата му тръгва нагоре. Вкарвальо, както феновете на Локо вече наричат новия си любимец, изкарва 8 сезона във Франция, играейки за "Сошо", "Седан", "Брест" и "Страсбург".

"Исках да сменя обстановката и така дойдох в Пловдив. Не съм тук обаче, за да се сравнявам с Гара Дембеле. Надявам се да помогна на Локо да направи силен сезон", заяви сенегалецът пред препълнената зала за пресконференции на "Лаута".

Карвальо не скри, че се е впечатлил от агитката на смърфовете още на първия мач в Севлиево.

"Ако продължите така да ни подкрепяте, ще завършим на първите места в класирането", прогнозира нападателят.

Той разкри интересна подробност от кариерата си - през 2007 година е бил на проби в Литекс и дори много близо до подписване на договор. "Не се разбрахме за финансовите условия, а и тогава имах действащ договор с "Брест". Познавам се и с Нифлор и затова неделният мач ще бъде по-особен за мен", каза вкаралият две попадения на "Черно море" Карвальо.

След това той обеща пред запалянковците да им поднесе уникален танц на терена. "Ние африканците танцуваме всеки ден. Ако срещу Литекс вкарам гол, ви обещавам да изпълня нещо, което никога не сте виждали", зарече се Карвальо, след което залата избухна в смях и аплодисменти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация