Литекс чака 2 милиона евро за Ивелин Попов

08:23
Литекс чака 2 милиона евро за Ивелин Попов
Националът Ивелин Попов подписа с Блекбърн. Нападателят на Литекс отиде за медицински прегледи в базата на елитния английски тим и сделката стана факт вчера вечерта.

Капитанът на ловешкия отбор е наказан за утрешното гостуване на Дебрецен в IV квалификация за Лига Европа.

Литекс се е договорил за твърди 2 милиона евро за национала, като с евентуални бонуси сумата може да скочи до 3,5 милиона, твърди "Труд". Блекбърн в момента е затруднен финансово и търси не особено скъпи варианти. Клубът очаква нови собственици до дни, но треньорът Сам Алърдайс няма време да чака с трансферите, защото пазарът затваря на 31 август. А отборът остана без нападатели.

Днес ще се финализира продажбата на Джейсън Робъртс и единствените остриета са Никола Калинич (Хърватия) и дошлият под наем от Манчестър Юнайтед Маме Диуф. Затова и Алърдайс искаше поне още един нападател.

На проби в тима са нигериецът Бенжани Мварувари и колумбиецът Едисон Переа. Очаква се един от тях двамата да подпише заедно с Попов.

Българинът веднага предизвика вниманието на местните медии.

Вестник "Ланкашър поуст" написа, че националът е пред подпис с Блекбърн. Според изданието в миналото интерес към нападателя са проявявали Манчестър Сити, Съндърланд, ПСВ Айндховен и Цървена звезда. Вестникът отбелязва, че през 2008-а на проби в Блекбърн е бил друг българин - Валери Домовчийски, който обаче не е бил одобрен на "Иууд Парк".

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
19.08.2010 09:47

Остана без нападатели - Диуф , Диуф , Калинич , Попов ?