\"Старата госпожа\" се оказа най-млада в Серия А

16:39
\"Старата госпожа\" се оказа най-млада в Серия А
Новото ръководство на Ювентус е превърнало "бианконерите" в най-младия отбор в Серия А, съобщава "Кориере Дело Спорт".

Средната възраст на "Кавалерите на Старата госпожа" е едва 25,5 години, като интересен факт е, че преди началото на миналия сезон този показател в Юве беше 29,5 години.

Така торинци вече напълно оправдават значението на името си. Както е известно, на латински Ювентус означа "младост". През лятото клубът бе напуснат от Канаваро и Поулсен, които са минали трийсетте години ( заедно с тях 29-годишният Тиаго пък бе даден под наем на Атлетико Мадрид), а до края на август се очаква ветераните Каморанези, Зебина също да си тръгнат от Юве.

Дженоа спокойно може да се съревновава с "бианкорерите" за приза най-млад отбор в Калчото. "Грифоните" са със средна възраст 25,6 години, а на трето място в тази своеобразна класация е Палермо - 25,7 години.

Оказа се заблуда твърдението, че най-много старци има в Милан. "Росонерите" всъщност са изпреварени по този показател от своите съграждани Интер, които пък са тимът с най-висока средна възраст - 29,9.

Все пак, Милан също е един от най-застаряващите отбори в Серия А. Средната възраст при "росонерите" е 29,1 години, а тази при друг претендент за Скудетото Рома е 29 години.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ceco26
18.08.2010 19:11

Ювентус-младост, а им викат старата госпожа? *wonder* *joking* Последно млади булки или стари вдовици са?

Tyrion
18.08.2010 17:30

така е, аз затова винаги се допитвам до шизофреника, въпреки че не харесвам миланисти *lol*

kolio_vg
18.08.2010 17:05

Ювентус взеха ли Красич,че така и не разбрах,на няколко пъти беше сигурен,после се отказа нищо не разбрах

Tyrion
18.08.2010 16:58

стига пък ти...айде малко оптимизъм вкарай.. В защита се стабилизирахме с Бонучи и Мота

В халфовата линия вече ще си играем с външни халфове , Диего ще започне да играе по-добре като нападател, ще е добър сезон. *thumb_up*

antonyhrz2
18.08.2010 16:50

Толкова се шумеше относно привличането на нови и скъпи звезди , бяха описани към 70 милиона паунда за трансфери , отново бяха привлечени "спорни" футболисти с спорни качества и отново сезона ще е пълен провал за жалсст