Балотели: Расизмът в Италия ме съсипваше

14:54
Балотели: Расизмът в Италия ме съсипваше
Непосредствено след скъпия си трансфер в Манчестър Сити, Марио Балотели разказа за болката, която е преживял, заради расистките обиди от страна на италианските запалянковци.

20-годишният нападател с ганайски произход често беше обект на жестоки обиди и спорни ситуации в Италия. Съвсем скоро, след като се установи в Манчестър Балотели разказа за психологическите травмите, които е получил, заради расистките обиди от страна на феновете и най-вече от публиката на Ювентус.

"Имаше два или три случая, които винаги ме разстройват", заяви Балотели пред "Gazetta dello Sport".

"Трябваше да се науча да живея с расизма в Италия, да се преструвам, че все едно нищо не се е случило, но това ме разкъсваше отвътре. В Англия няма подобни неща", каза още новото попълнение на Сити.

Въпреки расовите обиди Балотели заяви, че дори не те, а журналистите са го изгонили от родната му страна.

"Реших да напусна Италия непосредствено след мача Интер-Барселона. Изписаха тонове страници за мен във вестниците. Стана ми трудно да живея в Милано и казах на агента си - Искам да си тръгна", разказа още Балотели.

Футболистът беше освиркан от собствените си фенове по време на двубоя, а скандалът стигна до кулминация, след като италианският младежки национал хвърли фланелката си на земята след последния съдийски сигнал.

След тази реакция той беше атакуван и от съотборниците си, а след това и дълго, и детайлно критикуван от италианската преса. Независимо от това той не отрече трудния си характер.

"В Италия го казват, но аз не съм лошо момче. Аз съм малко необикновен човек, нито лош, нито много добър, много жизнен, но все пак нормален човек", каза още Бало.

По повод новия си дом в Манчестър, нападателят заяви, че иска да вкара много голове за клуба.

"Като изключим папараците, които винаги ме преследват, градът изглежда спокоен и това ми харесва. Единственият проблем за мен е времето. Тук за един нападател е по-лесно, отколкото в Италия, където футболът е по-скоро тактически. Надявам се, да се чувствам добре във Висшата лига. Нямам търпение да започна да играя и ще направя всичко по силите си, за да бъда в първия състав", допълни още бившият играч на Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shevachenko
18.08.2010 15:43

Ако Шити се падне с ЛЕВСКИ в ЛЕ, на тоя нема да му верва. зига зага

sasedq
18.08.2010 15:36

Още преди да ги проворика феновете на Ювентус когато играеха срещу Интер скандираха- ПЕчка печка кюмюр *wink*

ManUtdTillidie
18.08.2010 15:33

ЕЕ за чуждите фенове е прав но като си хвърли фанелката на земята съвсем умишлено не знам какво е очаквал , това е голяма обида към клуба.

levskar_95
18.08.2010 14:57

тоя да се скрие,защото феновете нищо не му правеха,докато той не почна да ги правокира *angry* *erm*