Зенит надви трудно Оксер на \"Петровски\" (видео)

21:21
Зенит надви трудно Оксер на \"Петровски\" (видео)
Зенит победи Оксер с 1:0 у дома в първи плейофен мач между двата отбора за влизане в групите на Шампионската лига.

Двубоят започна чудесно за руснаците и още в 3-а минута Александър Кержаков технично с глава след центриране отляво откри резултата. Тимът от Санкт Петербург имаше тотално надмощие през първия четвърт час, опитваше с разигравания ниско по земя да организира опасни атаки, но не успя да стигне до положение за удвояване на аванса си. След 15-а минута французите изнесоха играта в по-предни позиции, но без да застрашат сериозно вратата на домакините. Зенит стигна до втората си чиста ситуация едва в 31-а минута, когато Роман Широков отблизо би неточно над вратата. Две по-късно защитник на Оксер игра с ръка в наказателното си поле, но съдията замълча. В 36-а минута Кержаков стреля опасно от фаул. Стражът на гостите обаче изби. В края на първата част французите имаха две много добри възможности за изравняване. Антони Льо Талек в 40-а минута се озова на стрелкова позиция, но вратарят на Зенит спаси. Секунди по-късно Улие стреля чудесно от границата на наказателното поле. Ударът му обаче срещна напречната греда. В 43-а минута Кержаков не успя да отбележи от изгодна позиция.

В началото на второто полувреме Кержаков отново пропусна да удвои преднината на руснаците. Оксер отговори с мълниеносна контра в 53-а минута. Футболист на французите излезе сам срещу вратаря на домакините, прехвърли го, но не уцели вратата. В 56-а Йелен бе изведен сам срещу Малафеев отляво и стреля силно, но стражът боксира. Силните минута за Оксер продължиха и защитата на Зенит бе подложена на сериозен натиск, а футболистите на Лучано Спалети изглеждаха притеснени. Натискът на французите обаче не даде резултат. След 60-а минута руснаците си върнаха контрола над срещата и до края не допуснаха опасности пред собствената си врата.

Видео от мача вижте ТУК!
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gutito1964
18.08.2010 06:35

зенит както очаквах се осра едвам едвам би това не му е да купува мачове в руското първенство колко ли ще платят на французите за да ги пуснат да продължат чуват се суми около 5 милиона евро

ManUtdTillidie
17.08.2010 22:34

Браво Зенит , направете нова фурия ...Тази година в Шл Ю *party*