Дават ЦСКА на Гьоре Сержанта

08:35
Дават ЦСКА на Гьоре Сержанта
Новият треньор на ЦСКА най-вероятно ще се казва Гьоре Йовановски. Македонецът изненадващо беше предпочетен да води "червените" пред пожарния вариант с Димитър Пенев. Очакваше се късно снощи Гьоре да се появи в лагера на ЦСКА в Правец.

Този е зъл като сержант, заяви пред "7 дни спорт" наш колега от Македония. Описа го като "терсене характер", способен да прати на майната си и най-голямата звезда. Иначе бил добър треньор, три пъти избиран за №1 на Македония. Проверихме това-онова за Гьоре Сержанта. Вярно, че при него няма шест-пет. Преди осем години Сержанта пипнал две от звездите на Македония Георги Христов и Тони Мицевски да се наливат с алкохол в хотелското барче 15 минути след вечерния час. Това било вечерта преди мача с Катар. Сержанта им теглил шута да се махат.

Попарата му ял и Гоце Седлоски. Той пък се взел за звезда. Ама на Гьоре такива не му минават. Точно преди световната квалификация с Молдова в Скопие дошли скаути на Галатасарай. Да го гледат, да го купят. Да, ама Сержанта го писал резерва. Онзи заплашил да си тръгне. Прав ти път, казал Гьоре и му показал вратата. От тренера страдал и бившият играч на ЦСКА Артим Шакири. Той пък не дошъл за някакъв мач с Унгария и отгърмял от националния за два мача.

Накрая обаче целият гяволък му излязъл през носа. Футболистите се наговорили да не играят, докато Гьоре Сержанта е селекционер. За един мач с Бахрейн дошли само седем футболисти. От федерацията изтълкували това като бойкот. И понеже не могат да изгонят футболистите, махнали Гьоре.

Иначе навремето Гьоре Йовановски е бил "добар футбалер", както казват на запад от Калотина. Ритал в Първа съюзна лига на Югославия. Отначало във Вардар, после в Цървена звезда, ама там има само един мач.

Върнали го на Вардар. Накрая изкарал един сезон в Самсунспор. След десетина години станал треньор на елитно ниво. Водил националния тим, след това турския Самсун, ама за малко. После бил в Работнички, Слога, Куманово и Металург (Скопие). На последното място се забъркал в скандал, като продали в Турция няколко играчи. Накрая се скарал с шефа за пари. Разписвал се на 500 евро, а взимал 3500. Да, ама работата опряла до съд. Със собственика Минчо Йорданов само където не си издрали очите. Сега се съдят в УЕФА, не е ясно къде ще му отиде краят. В ЦСКА да внимават, защото Гьоре си търси всяко заработено евро, предупредиха още от Македония.

Шенсой номер две. Нашият човек от Македония каза, че в ЦСКА всъщност идва лют треньор като Наджи Шенсой. На всичкото отгоре Гьоре Сержанта имал и косоварска жилка, досущ като сприхавия Наджи. Твърди се, че работи с мениджърската фамилия Рамадани, която пък е близка с гравитиращия около "Титан" агент Николай Ишков - Кукловода. По тази линия беше докаран в ЦСКА Игор Митрески. Сега Гьоре Сержанта пристига по утъпканата пътека.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pirojkata
17.08.2010 09:31

От Йеши4-генерал,до Гьоре-сержант....Леле.. Другиа сигурно ще е някой КИРТАК....То4но като в казарма.... *thumb_up* *angry* *wonder*