Литекс продава Попето в Холандия след мачовете с Дебрецен

08:47
Литекс продава Попето в Холандия след мачовете с Дебрецен
Нападателят Ивелин Попов напуска Литекс.

Новината е колкото изненадваща, толкова и очаквана. След отпадането на ловчанлии от Шампионската лига, шефовете на клуба са решили, че е време да продадат национала. Дори да влзат в групите на Лига Европа, "оранжевите" ще се разделят с играча, който е апетитна хапка за доста еропейски отбори. Така реваншът с Дебрецен ще се окаже последен мач за Попето с екипа на Литекс.

Ръководителите на ловчанлии обсъждат в момента коя от двете конкретни оферти от Холандия е по-добра за футболиста. Според източник от клуба Грьонинген и НЕК Ниймеген са готови да купят Ивелин Попов. Босът на "оранжевите" Гриша Ганчев е склонен да продаде нападателя, за да може да покрие загубите си от отпадането от Жилина.

В момента цената на играча, поставена от клуба, е 1,5 милиона евро, но край Покрития мост са готови да го пуснат и за по-малко, но само срещу по-голям процент от следващ трансфер, какъвто със сигурност ще има в клаузата на договора.

Иначе в Холандия все по-усилено се пише, че НЕК Ниймеген ще бъде купен от боса на Челси Роман Абрамович. Целта му ще бъда да превърне тима в резерват за таланти.

Човек на Ниймеген вече гледа Попето в контролата с Русия в Санкт Петербург миналата сряда.

 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Resorter
17.08.2010 13:56

Маже би има доста разочаровани, поради факта че не отива в един от грандовете подобно на Манолев. От друга страна пък акустирането му в подобен клуб е голям шанс за титулярно място, NEC са 2-ри в Ередивизие след 2 победи от 2 мача и са една от приятните изненади до момента. Факта, че чичо Роман вероятно ще е един от властващите в клуба, също е голямо предимство, така че просто няма смисъл от обсъждане за трансфер в Грьонинген. Стана традиция Холандия и България да си менкат футболисти, това говори че все пак бележим някъкво развитие *joking*

Liverpool_fan86
17.08.2010 12:52

Само така, от Ловеч съм за Литекс съм , но като цяло много се надявах да го продадат този трансферен прозорец, защото един лощ сезон сега и цялата еофория около него ще спре и ще си остане в БГ, а от това няма смисъл колкото по рано излязът играчите ни в ЗАПАДНОевропейски отбори толкова по - добре, то че български клубен футбол нямаме и няма и да имаме е ясно , поне да имаме повече българи в чуждестранни отбори за да може поне НАЦИОНАЛНИЯ да тръгне нагоре *thumb_up*

naska
17.08.2010 09:20

Нека да отива да се развива *thumb_up* Успех *beer*