Дочев: Исках ЦСКА да работи като европейски отбор, но футболистите ме бойкотираха

13:50
Дочев: Исках ЦСКА да работи като европейски отбор, но футболистите ме бойкотираха
"Напускам ЦСКА по лични мотиви, не усетих подкрепа в работата си, но въпреки всичко си тръгвам с високо вдигната глава", това заяви Павел Дочев непосредствено, след като стана ясно, че повече няма да води тима на ЦСКА.

Дочев обясни, че напуска ЦСКА по лични мотиви, като за него най-големия проблем е липсата на подкрепа в опитите му да промени ситуацията и манталитета на футболистите в клуба.

"Мотивите да не съм треньор на ЦСКА са лично мои. Дойдох с големи амбиции и настройка да променя нещо. Не срещнах никаква подкрепа в това начинание. За мен не е важен персонално Павел Дочев, а клубът като цяло. Исках да променя много неща в отбора, но не е достатъчно само един да ги иска, трябва и другите да го пожелаят. Името на ЦСКА е по-важно от името на футболистите. Това беше моето мото, но и там имаше разминаване. На някои футболисти, на които съм искал нещо да им кажа, съм го казал вчера. Няма пред обществеността да пера мръсни ризи. Имам пълните основания да съм спокоен с моето решение. Винаги съм бил убеден в това, което правя и си тръгвам с високо вдигната глава", заяви Дочев след срещата с ръководството на Титан в офиса им на ул. Екзарх Йосиф.

На срещата присъства и Димитър Пенев, който най-вероятно ще бъде обявен като новия наставник на "червените". Дочев бе назначен като треньор на ЦСКА през май 2010 година. Той води "червените" в мачовете от Лига Европа срещу Клифтънвил, спечелени с 3:0 и 2:1. Първенството в България обаче започна по ужасен начин за него и ЦСКА, и след първите три кръга "червените" имат едва една точка. Те загубиха срещите си с Левски и Черноморец, а единствената си точка постигнаха след равенство с новака Видима-Раковски. Под негово ръководство Костадин Стоянов бе изваден от първия отбор, а помощникът му Адалберт Зафиров бе уволнен. Дочев напусна ЦСКА само няколко дни преди решаващия плейоф за влизане в Лига Европа срещу ТНС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

diego_strelata
16.08.2010 17:22

Бе те на мене и на БГ отбор даже не ми приличат пък той искал на европейски *lol*

ManUnited4life
16.08.2010 14:35

*lol* бе нз нещо не вървяха нещата според мене за "европейски отбор" *joking*

masterpeace
16.08.2010 14:30

Идеалният момент да уволниш наставника си. Сега и от ТНС ще паднем *evil* *angry*