Шеридън: Дано аз да дам на ЦСКА това, което Стилян Петров даде на Селтик

09:35
Шеридън: Дано аз да дам на ЦСКА това, което Стилян Петров даде на Селтик
Килиън Шеридън най-после подписа с ЦСКА и стана последното ново попълнение на "червените" това лято. Ирландският национал, който беше закупен от Селтик, даде първото си интервю като играч на 31-кратните шампиони. Пред "Тема Спорт" той разказа за кариерата си до момента и сподели какво очаква от новия сезон.

- Килиън, как се чувствате като футболист на ЦСКА?


- Засега всичко е супер, дано да мисля така и в края на договора ми.

- Подписахте за 3 години. Не е ли малко дълъг този период за футболист с вашите амбиции?

- Това бе желанието на ЦСКА. Плюс това имам специални клаузи в договора си, които ще ми позволят при определени условия да направя много добър трансфер. Сега обаче изобщо не мисля за това. Вече изцяло съм на вълна ЦСКА. Амбициран съм да се докажа в новия си клуб и да радвам феновете. Имам огромно желание за игра, голове и победи.

- Защо толкова трудно се стигна до трансфера ви в ЦСКА?

- Вижте, аз все пак бях футболист на Селтик. Съгласете се, че за един млад играч като мен е много трудно да се раздели с клуб от подобен ранг. Затова до последно се надявах, че ще остана. След като разбрах, че няма да съм сред приоритетните футболисти на новия мениджър, трябваше да обърна внимание на другите оферти, които имах. Така избрах ЦСКА, въпреки че имах още доста други предложения.

- Знаете ли, че феновете на ЦСКА очакват много от вас? Клубът търси класен централен нападател от години...

- Знам, че на мен се възлагат големи надежди. Всички очакват да бележа много голове и да помогна на ЦСКА да стане шампион и да играе успешно в Европа. Такива са и моите амбиции.

- Вярно ли е, че преди да подпишете, сте искали да разгледате базата и да се запознаете с начина на работа в ЦСКА?

- Да, така е. Аз трябва да знам къде отивам. Проучих обстойно ЦСКА като клуб. Не ми трябваше много време, за да разбера, че това е отбор №1 в България. Видях, че на клубната база тече голям ремонт. Казаха ми, че в момента отборът не тренира там, но до края на месеца всичко ще е готово.

- Изгледахте от трибуните дербито ЦСКА - Левски. Какви са впечатленията ви от българския футбол и нивото на грандовете?

- Да, бях на трибуните заедно със семейството ми. Мачът ми хареса. Имаше динамика, имаше битка. ЦСКА бе по-добрият отбор, но загуби. Футболистите, с които ще играя обаче са на ниво. Мисля, че съвсем скоро ЦСКА ще има много силен отбор и отново ще е на първо място. Харесва ми, че след Селтик пак ще играя в клуб с много богата история, клуб, който е печелил много титли и има много успехи в Европа. Бъдете сигурни, че много добре знам в какъв отбор идвам и какво се очаква от мен.

- Кога ще направите първа тренировка с отбора и кога ще дебютирате?

- Сега отивам да си почина. Утре (б.а. - днес) ще направя една или две тренировки. От неделя се включвам към заниманията на отбора. Има малка вероятност да пътувам за мача на ЦСКА утре (б.а. днес) и да го изгледам на живо, но по-скоро ще остана 8 София, за да направя още една тренировка вечерта. Бих могъл да играя още срещу ТНС за Лига Европа. Но това ще го реши нашият мениджър.

- Знаете ли, че ЦСКА е в голяма криза?

- Знам, че отборът е с две поредни загуби, но знам също, че има най-добрите футболисти, иска да стане шампион и да играе с успех в Европа. Смятам, че всичко ще си дойде по местата.

- Знаете ли, че преди малко повече от 10 години ЦСКА продаде на Селтик Стилян Петров?

- Да, знам, че Селтик отдавна има допирна точка с ЦСКА, защото там е играл Стилян Петров. Дано аз да дам на ЦСКА това, което Стилян даде на Селтик.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация