Лечков: Бербатов е фигура, която няма как да бъде заменена

17:20
Лечков: Бербатов е фигура, която няма как да бъде заменена
В предаването на радио "ФОКУС" "Добро утро, България", г-н Йордан Лечков, кмет на Сливен коментира вчерашния приятелски мач Русия - България.

Водеща: Зрителският коментар сега потърсихме от първия вицепрезидент на Българския футболен съюз - Йордан Лечков. Добро утро, господин Лечков.

Йордан Лечков: Здравейте, добро утро.

Водеща: С играта, която показаха нашите снощи, ще успеем ли да спечелим срещу Англия на 3 септември?

Йордан Лечков:
Не мога да се ангажирам с такава прогноза.

Водеща: Хареса ли ви това, което видяхте снощи?

Йордан Лечков: Като приятелски мач - да, като нагласа, играха добре момчетата. Русия не са отбор, който трябва да се подценява. В момента са първите мачове в първенствата, в Русия върви първенството, затова като проверка, мисля че се получи един добър мач. Резултатът не е важен в тази ситуация.

Водеща: Физическата подготовка ли наистина се оказа ключовия момент за победата на Русия, както се говори в Русия сега?

Йордан Лечков: Нормално е, защото както споменах, тяхното първенство върви отдавна. Те веднага след Световното първенство продължиха първенството. Плюс това самите руснаци винаги са били известни с това, че винаги наблягат много на физическата подготовка и играят много мъжки и здраво.

Водеща: А кой в отборът, който видяхте снощи, може да замени Димитър Бербатов?

Йордан Лечков: Е, няма кой да го замени. Така или иначе Бербатов е фигура, която няма как да бъде заменена на този етап, но мисля че в ситуацията се подхожда правилно - с колективния, така наречения колективен български дух, дай Боже, да се реализира по-добре така, както на всички нас ни се иска. Така че на колективната играя трябва да се разчита.

Водещ: Искам да ви да ви задам и аз един въпрос. Какви са според вас шансовете ни в групата, в която знаем, че са Англия, Швейцария, Черна гора и Уелс? Къде виждате мястото в групата? Много ще е трудно да сме първи, това е ясно.

Йордан Лечков: Ясно е , че ще се борим с Швейцария за второто място. Лично аз съм винаги бил оптимист, но в случая дано бъде лош пророк, но трудно ще бъде да се класираме за тези финали.

Водещ: Наистина изключително трудно ще бъде.

Йордан Лечков: Да.

Водещ: Всички отбори биха вчера - и Англия, и Швейцария, и Черна гора и Уелс. Вие правилно казахте, резултатът не е важен, както и този бърз гол, който вкараха.

Йордан Лечков: При приятелските мачове няма какво да се гледат резултатите. Въпросът е да се извлекат правилните поуки за мача с Англия да се подходи най-правилно, да излязат най-подготвените футболисти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари