Гара: Аз съм нападател, агресор, първата ми работа е да вкарам гол

11:37
Гара: Аз съм нападател, агресор, първата ми работа е да вкарам гол
Футболният мегахит на "А" група Гара Дембеле стана футболист №1 още на I кръг. За играта си във вечното дерби (1:0) французинът на Левски получи 22 точки в анкетата на в. "Футбол" и Пресклуб "България". Вторият, Георги Филипов от Калиакра, има едва 5 т.

Впрочем, при цялата шумотевица около Гара Дембеле (б. р. - ударения на последните срички, футболистът сам поясни) е чудно как някой още взе точки. Централният нападател получи приза и отговори на безброй журналистически въпроси.

А после сподели пред "Труд", че ще даде наградата на Дарко Тасевски в знак на благодарност за добрите подавания. Впрочем, в Левски са очаровани колкото от футболната класа на Гара, толкова и от неговата сърдечност и непосредственост.


- Как приемате приза и изобщо старта ви в българския шампионат?

- За мен е голямо удоволствие да стана футболист №1 още в първия кръг на българското първенство. Тук има много добри отбори. Шампионатът е труден, но все пак аз съм тук от пет месеца и напълно съм се адаптирал вече. С работата в тренировките съм постигнал добро ниво, надявам се.

- Как приемате грубостите на защитниците?

- В малко мачове отбелязах много голове. Във всеки мач, за всеки гол аз съм нападател, а защитниците са ми неприятели. Но не се страхувам. Грубостите дори още повече ме мотивират.

- Чувствате ли се като човек, който е възродил Левски?

- Левски не беше в криза, само имаше лоши моменти. Доволен съм да играя в Левски. Но лично аз не се виждам като "великия" човек. Това е един отбор, едно семейство и всички футболисти заедно работим за добри резултати.

- Усетихте ли вече славата, която носи това да си футболист на Левски?

- Да, чувствам го донякъде. Това обаче е само началото. Започнах добре, ще опитам да вкарам още много голове. Няма да спра дотук. Иначе - да, хората ме познават по улиците. Това ми прави удоволствие. Това е известността...

- Възможно ли е свръхочакванията към вас да ви се отразят негативно?


- Не, не се притеснявам. Свръхочаквания... Прави ми удоволствие да ме сравняват вече дори с легенди на Левски. Вярвам обаче най-вече, че отборът ще върви нагоре и ще спечели няколко купи. Аз ще давам максимума от себе си на терена, но е нормално в някои мачове да играя по-силно, в други - по-слабо, да има умора, спад във формата, в някой мач няма да вкарвам. Хората трябва да разберат това. Има трудни мачове, има стрес. Доброто и лошото са ансамбъл, преплетени. Но не се страхувам от свръхочакванията.

- Ще станете ли голмайстор на първенството?

- Аз съм нападател, агресор, първата ми работа е да вкарам гол. Радвам се, че имам такива колеги, които ми дават толкова добри пасове. Така е по-лесно и ще опитам да стана голмайстор номер едно.

- Възможно ли е да не останете дълго в България и скоро да отидете в по-силно първенство?

- Много е рано да преценявам. На днешната дата имам договор за три години с Левски. Тук съм. Ако има оферта, ще мисля.

- Доста голове вкарахте след добри подавания на Дарко Тасевски...


- Искам да отбележа, че от деветте ми гола пет са вкарани след пасове на Дарко (б. р. - звучи весело с ударение на последната сричка във френски стил). Много добър полузащитник, много добре се разбираме и много лесно ме намира с топката. Половината ми голове принадлежат на Дарко.

- Това ли е първата ви персонална награда в кариерата?


- Имал съм няколко, но когато бях юноша. Вече като футболист на първи отбор това е първата.

- И ще ви е спомен от България...


- Ще я дам на Дарко. Той я заслужава. На най-голямата звезда е колективът.

- Така каза треньорът Ясен Петров...

- Треньорът има право. Ако журналистите казват, че съм голямата звезда, това не е така. Това е един отбор. И футболистите, които за някой мач са на трибуните, и те са в този отбор.

- Имам чувството, че в последните седмици сте от петте най-популярни хора в България.

-... (усмивка).

- Ще се главозамаяте ли?


- Много се говори за мен, да, но аз си оставам същият и ще си остана същият. И ще покажа себе си на хората на терена, а не другояче. Няма да се главозамаям. Знам откъде съм тръгнал и къде искам да отида.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

akdogg
14.08.2010 08:28

след 2-3 мача резерва,но дали ще се намери на кой *lol*