Байерн излизат срещу Реал в чест на Бекенбауер

11:13
Байерн излизат срещу Реал в чест на Бекенбауер
Байерн Мюнхен ще играе срещу Реал Мадрид днес, за да направи подобаващо изпращане на Франц Бекенбауер - 33 години, след като той напусна баварците, за да играе в Ню Йорк Космос.

Независимо, че Бекенбауер се върна в клуба по-късно, изъпнявайки различни длъжности, той не получи подобаващо изпращане, след като си тръгна през 1977 година в посока САЩ.

"Това, което се случи, след като той си тръгна не отива на Байерн. Без съмнение той е най-важната личност в цялата история на отбора", заяви президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

В момента Бекенбауер е почетен президент на отбора. Бекенбауер игра за Байерн от 1964 до 1997 година, печелейки четири титли, а освен това стана три пъти първенец на Европа с немския тим. След това той изкара три години в Космос, където бе съотборник на Пеле.

Кайзера изведе като играч Германия до световната титла през 1974 година, а след това го направи и като треньор през 1990 година. Треньорът на Реал Жозе Моуриньо пък ще използва мача като подготовка за старта на испанското първенство, което започва на 28 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация