Литекс спечели Суперкупата на България след продължения с Берое

22:45
Литекс спечели Суперкупата на България след продължения с Берое
Отборът на Литекс победи Берое в мача за Суперкупата на България. Двубоят се игра на Националния стадион "Васил Левски" и приключи при резултат 2:1 за ловчанлии, след 1:1 в редовното време.

Срещата започна с ранен гол за състава на Илиан Илиев. Още в 4-а минута Берое поведе с 1:0, след като Тодор Христов напредна добре от ляво и върна топката назад, но там Джемал Берберович засече паса и прати кълбото в собствената си врата. Футболистите на Литекс отговориха с няколко добри флангови акции, но топката не успяваше да достигне до острието Вилфред Нифлор. Много добра възможност "оранжевите" имаха в 16-а минута, когато Христо Янев центрира от пряк свободен удар, но бранителите в "зелено" се справиха. Само минута по-късно обаче Литекс изравни резултата. Тогава Янев центрира от дясно, Том отклони с глава и непокритият Александър Барт с премерен изстрел вкара топката във вратата на Скорчев. През следващите минути играта се пренесе предимно в центъра на терена,като нито един от отборите нямаше игрово предимство. До края на полувремето съперниците си размениха по няколко добри възможности, но до нов гол не се стигна.

Втората част на срещата започна отново на високо темпо, като в началните минути не липсваха и по-твърди единоборства. В 52-а минута Том от състава на Литекс напредна много добре в наказателното поле на беройци и центрира към Нифлор, който след рикошет игра с ръка и получи жълт картон. "Зелените" отговориха с опасен удар от границите на наказателното поле на Петър Димитров, който обаче излезе в аут. През следващите минути Литекс бе по-добрият отбор, като владееше ситуацията на терена, но не успя да създаде чисто положение за гол. Много красив изстрел от средна дистанция с левия крак в 74-а минута отправи Петър Занев, но Теодор Скорчев се намеси добре и изби топката. Нищо по-интересно не се случи до 83-а минута, когато Петър Димитров стреля от движение, но  Голубович улови кълбото. Малко след това хубава комбинация между Нифлор и Янев доведе до удар от границите на наказателното поле на последния, но топката не бе достатъчно опасна. Минута по-късно и Светослав Тодоров имаше 100-процентово положение за попадение, но ударът му бе избит от стража на Берое. Веднага след това и Нифлор пропусна да изведе Литекс напред в резултата. До края на редовното време гол не падна и мачът влезе в продължения.

В първата минута на първото продължение Христо Янев изведе Нифлор на чиста позиция, но вратаря на Берое отрази удара. В последвалия корнер удар на Светльо Тодоров от близка дистанция също не успя да премине покрай стража на старозагорци. Литекс обаче поведе в резултата в 101-а минута. След пробив на Том от дясно, последвалото центриране прехвърли защитата и вратаря на Берое и за Нифлор остана най-лесното, да вкара топката на празна врата. В ответната атака удар на Генчев за малко не възстанови статуквото, но брилянтна намеса на Урош Голубович запази преднината на отбора от Ловеч. През второто продължение нов гол в срещата не падна и Литекс спечели Суперкупата на България за първи път в своята история.

Стартови състави:

Литекс:
Голубович, Барт, Занев, Берберович, Петков, Янев, Том,  Сандриньо, Нифлор, Йеленкович, Цветанов

Берое: Скорчев, Томаш, Т.Тодоров, Бачев, Пенев, Зелев, Костадинов, Димитров, Жеков, Златинов, Христов

Литекс - Берое 2:1

0:1 - Берберович, 4\' автогол
1:1 - Барт, 17\'
2:1 - Нифлор, 101\'
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
12.08.2010 12:01

Браво на Литекс! Дубълче - не е зле въобще *smile* Берое също ме кефят като отбор :>

ThirdEye
12.08.2010 00:12

Поздравления на оранжевите *wink*
П.С. Администратора да си поправи статията, поне 5 грешки видях...