Камбуров: В Китай чужденците трябва да са по-добри

19:18
Камбуров: В Китай чужденците трябва да са по-добри
Трикратният голмайстор на "А" група Мартин Камбуров бе продаден от Локо София в китайския Далиен. След пристигането му клубът взе 7 т. в 3 мача и е на 6-о място в класирането от 16 отбора. Преди да замине за Русия за контролата на националния отбор, Камбуров отговори на въпросите на "24 часа".

- Посвикнахте ли вече в Китай и с новия си отбор?

- Още е рано да кажа, че съм свикнал. От десетина дни съм тук. Съсредоточен съм изцяло върху тренировките и мачовете. В Китай чужденците се гледат под лупа и трябва непрекъснато да показваш, че си по-добър от местните, за разлика от положението в България. Клубът разполага с хубава база с три терена. Освен това има и нещо като малък хотел. Когато провеждаме две тренировки на ден, между тях си почиваме в него. С треньора се разбирам чрез преводач на английски. Иначе има един сърбин в Далиен, с когото, естествено, общуваме повече. Много им е люто яденето и затова за нас, чужденците, готвят отделно.

- Къде сте настанен и как ви харесва градът?

- Ходих на огледи в няколко апартамента. Някои ми харесаха. Все още обаче не съм решил дали ще се преместя, или ще остана на хотел. Далиен е с население към 4-5 милиона. За тукашните стандарти това е малък град. Иначе има приятни търговски центрове, където можеш да се разходиш. Преди да дойда, не знаех нищо за Далиен и ме притесняваше, че няма да има къде човек да се разсее, но сега се успокоих. Даже Сашо Станков, който е треньор на отбор от близък град, дойде и пихме кафе.

- Доволен ли сте, че се разделихте с Локо София?

- Мисля, че както аз, така и клубът е доволен от това развитие на нещата. Вече нямах място там. Вярвам, че парите за мен задоволяват Локо. Моите лични условия също са добри. Благодаря на ръководството за бързия трансфер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
10.08.2010 19:48

Този трансфер за мен нямаше никакъв смисъл , от Азия мен ми харесва само Японското а и не знам как комуникира с тях като китайците са скарани с Английския. *sick*