Боби: Футболът ни е много добър за дереджето, на което сме

17:02
Боби: Футболът ни е много добър за дереджето, на което сме
"Очаквам и играчите, и треньорите да използват по най-добрия начин проверката с Русия, защото това е последната контрола преди евроквалификациите", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, цитиран от "Гонг". Той замина заедно с националите за Русия, с чийто национален отбор играем контрола в сряда.

"Беше трудно да се организира този мач, но вече всичко е добре. Дано няма облак в Санкт Петербург, защото напоследък се събраха много проблеми. Но това все пак е природа", добави легендарният вратар.

"Избрахме Русия, защото много трудно се намират противници в Европа за приятелски мачове. Освен това Русия е един от най-добрите отбори в Европа, а ние вече искаме да играем само със силни отбори. Те не практикуват същия стил като Англия. Ние търсихме съперник с подобен стил, но нямахме такава възможност. Но и Русия е добър противник", каза още Боби.

"Представянето на Англия на Мондиала беше най-лошият вариант за нас. Както виждате Фабио Капело е сменил 13 човека в техния състав. Те ще бъдат много мотивирани, още повече че това ще бъде първият мач след слабото им представяне в ЮАР", коментира Михайлов първият ни съперник в квалификациите.

"Това е приятелски мач. Въпросът е играта да е добра, с такава игра да отидем да търсим нещо в Англия. Квалификационната група, в която сме сега е най-тежката, в която сме попадали. В последните кампании, все нещо не ни достига поне да стигнем до бараж, сега се надявам да имаме късмет", сподели босът на българския футбол.

"В контролата със Сърбия някои момчета си мислеха, че става дума само за бенефис на Саво Милошевич. Сега всички знаят – това е Русия, една от големите сили във футбола. И не само там – страна с невероятен финансов ресурс, човешки капацитет", предупреди президентът на БФС.

"Първенството започна доста интересно – завързани мачове, изненади, което е добре за футбола като цяло. В евротурнирите за съжаление Литекс не успя да продължи в Шампионската лига, но там имаше въздействие и на субективни проблеми – двама контузени играчи. Ако те бяха играли, "оранжевите" щяха да продължат. Иначе и Левски, и ЦСКА и Литекс имат реален шанс да влязат в групите на Лига Европа, което ще бъде голям успех", даде своята оценка за първенството и българските евроучастници героят от САЩ 94.

"В цяла Европа и цял свят футбола се развива така. Българският не прави някакво изключение. Който има повече пари, има по-добър отбор. Нещата са правопропорционални. За дереджето, на което сме футболът ни си е много добър", категоричен бе Михайлов.

"Според мен българските съдии до момента се справят добре. Видяхте за какво става въпрос на Световното първенство. Съдиите са хора, и те могат да грешат. Няма нарочни грешки. Най-лесното е още във втория кръг да се оправдаваш с трети лица. Нека да си видят отборите, как им е минала подготовката и т.н. Съдиите не ощетяват никой нарочно, винаги може да има грешки", завърши Боби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

tuk
09.08.2010 23:38

"за дереджето, на което сме", тоя трябваше отдавна да си е подал ОСТАВКАТА!
Само съсипа доброто си име и славата от САЩ94 с управлението си на БФС досега!
*thumb_down*