\"Малките акули\" обърнаха Чавдар

16:49
\"Малките акули\" обърнаха Чавдар
В мач от втория кръг на елитната юношеска група до 19 г. Черноморец Бургас срази връстниците си от Чавдар Етрополе с 3:1, след като губеше с 0:1 на почивката.

Двата отбора се срещнаха при изтощителна жега на централния терен на стадион "Черноморец".

През първото полувреме възпитаниците на треньорския тандем Владо Стоянов-Мирослав Колев действаха сковано и пренапрегнато, докато гостите играеха по-опростено. Водени от бившия халф на "акулите" от 80-те години на миналия век Атанас Манушев, юношите от Етрополе логично поведоха в резултата след бомбен шут на Георги Мирчев в 27-мата минута.

След почивката младите черноморци излязоха напълно преобразени и успяха да наложат волята си. Играта се пренесе изцяло в половината на противника и опасностите зачестиха. До средата на втората част обаче се заредиха само пропуски. Честта да сложи "стоп" пред неефективността в завършващата фаза се падна на влезлият като резерва Пламен Димитров. Халфът реализира майсторски от пряк свободен удар и мрежата на Чавдар се отпуши. Скоро след това Крум Стоянов изведе "акулите" напред след отлична асистенция на Станислав Дрянов. Успокоителният трети гол пък бе дело на Николай Кралев след разбъркване. Домакините изпуснаха поне още дузина чисти голови положения за по-изразителна победа. "Отличи" се централният нападател Живко Петков. След мача треньорът на бургаските юноши Владо Стоянов направи следния коментар:

"Доволен съм, че момчетата успяха да се отърсят от стреса и сковаността. През второто полувреме играхме така, както ми се иска – с много раздаване и движение по целия фронт на атаката. Пропуските отдавам на неопитността на моите състезатели, мнозина от които са още 15-16-годишни, а играят в групата до 19 г. Така се придържаме към стратегията на нашата школа – да открива таланти и да захранва с тях представителните мъжки отбори на Черноморец Поморие и Черноморец Бургас."

В третия кръг от първенството на юношеската група до 19 г. младите "акули" гостуват на Ботев-2002 в Пловдив на 16 август /понеделник/.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

SimoSimeonov
09.08.2010 22:42

xhахь кви акули е затова ядоха боя в добри4 САМО ДОБРУДЖААААА !!!!