На изпит при Христо Стоичков

12:12
На изпит при Христо Стоичков
"Радвам се, че нито едно от децата не остана на поправителен през лятото в училище", похвали се Христо Стоичков на кастинга за неговата школа в Етрополе .

"Не всичко е футбол - продължи Камата. - Ако от някой не стане играч, трябва да е изучен добре, за да се занимава с друго. Имам ангажимент към родителите и всяка седмица, когато съм тук, проверявам оценките на малчуганите. Не може да бягаш от училище.

Децата дойдоха на кастинга с голямо желание, някои са със страхотни качества. Надявам се след един месец точно те да дойдат тук да живеят, да играят и да се учат. Първо водя родителите да им покажа къде ще живеят децата, къде ще спят, къде ще учат, как ще се хранят. Трябва да се убедят дали условията са добри. Школата е като едно семейство.

Доволен съм, че от четирите финала при юношите спечелихме два. Само за 2 г. работа. Научили сме момчетата да са сигурни в себе си, всеки знае, че от него може да стане нещо. В първия отбор на Чавдар Етрополе имаме 6-7 момчета, това е лицето на школата.

Когато се прибера в Барселона, ще говоря за Божидар Краев, който е в школата на клуба. Барса има ново ръководство и трябва да обсъдим бъдещето му. Той трябва да излезе в чужбина, друга алтернатива няма. В краен случай ще остане година в Етрополе.

В училището има ред и дисциплина, които трябва да се спазват. Вечерният час е 22,30 ч и след това вратата се заключва.

Школата ни е в много близки отношения с Барселона, правим и контакти с други големи чужди клубове. Много съм доволен от пътуването до Нотингам, момчетата се представиха страхотно. Тези деца са на прага на големия футбол. Следващата седмица ще изпратим няколко момчета да тренират в Англия."

На изпит при Стоичков

Над 200 деца, майки и татковци посрещнаха с овации Христо Стоичков при старта на кастинга за школата на Чавдар”в Етрополе. Точно 55 таланти, родени през 1997 г. и 1998 г., се престрашиха да се опитат да впечатлят Камата на стадиона в Правец.

"Златната топка" дойде, облечен в червен екип с неговото име. Записването вървеше на място, не върнаха никого. Малчуганите пробваха да хитруват, за да се харесат на Стоичков - близо половината дойдоха с фланелки на Барселона.

Меси, Виля, Шави, Роналдо, Бербатов... Всички се опитаха да блеснат пред строгия поглед на Камата.

На легендарната осмица помагаха Спас Джевизов, Пламен Николов, Веселин Яневски и Атанас Атанасов. Тежка дума имаше и благодетелят на футбола в Етрополе и шеф на Чавдар депутатът Емил Димитров.

"Разкарай се с този син екип!", на шега изкомандва Стоичков големия си приятел, полицая Венцислав Рангелов, преди избора. След минути треньорът на Сливнишки герой и шеф на службата "Контрол на общоопасните средства" към МВР се преоблече в неутрален бял екип. "Ставаш за гонач на топката", стана по-благосклонен Камата. Последва реплика към бившия защитник на Левски Пламен Николов: "Много ти отива червеното..."

Компонентите на изпита бяха четири - бързина на 30 метра, жонглиране с топка, дрибъл между стойки и удар във вратата плюс двустранна игра. Накрая журито решаваше обща оценка.

Най-строг беше Джевизов - често се караше, но и хвалеше момчетата. Пристигнали бяха и малки госпожици с желание да станат мажоретки в Чавдар.

На кастинга дойде и гордостта на школата Божидар Краев, който от 2 г. играе за юношите на Барселона.

Най-трудният изпит беше за вратар. Момче застана на пост, но не очакваше, че ще трябва да спасява удари, изстреляни от левачката на Камата.

"Тая хващаш ли я?", попита го Ицо от 30 метра и след миг топката вече беше оплетена в мрежата.

През четирите часа на избора Христо и за миг не изпусна от поглед талантите. Показваше трикове и удари, даже и хвърляне на тъч.

В момента школата подготвя 130 деца. "Лятната ваканция им беше само един месец, сега почват тренировки - обясни Емил Димитров. - Децата не плащат такси, даже някои получават стипендии. Преди им давахме на всички, но вече само на тези, които са най-добри на терена и в училище."

За 2 г. школата на Стоичков се превърна в една от водещите у нас. Четири от отборите стигнаха до финалите на републиканско в различни възрастови групи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cvetozar
09.08.2010 21:41

Божидар Краев е юноша на Ботев Враца, а не на Етрополе.

aivano
09.08.2010 20:36

Ето ,че Ицо е голям и като човек,в което никога не съм се и съмнявал,даже и когато биеше ипсуваше журналисти се е оказало,че е прав!А за колко операции на хора е помагал ,а и за други неща,за които не се пише!Двамата най-успешни наши футболисти Ицо и Бербо си приличат и по това,че са оплювани от "разбирачите",но обичани от народа,а и по това,че помагат на талантливите деца в родината ни! *thumb_up* *party*

lubo_krika
09.08.2010 14:28

Евалата Ицо,дано само и други хора вземат пример от теби след години това ще даде резултат.Браво и все напред да вървиш *thumb_up* *beer*

krasenco
09.08.2010 13:56

Съгласен съм!Ицо прави нещо найстина хубаво *thumb_up*

Resorter
09.08.2010 12:25

Поклон пред Ицо и за това което прави *thumb_up*