Левски и Локо решават битката в средата на терена

09:01
Левски и Локо решават битката в средата на терена
Левски и Локомотив София влизат в мача си от втория кръг на "А" група заредени със самочувствие след победите в първия кръг.

И двата отбора имат доста проблеми в определени зони. Халфовата линия на Левски оредя сериозно заради наказанието на Гаджев и контузиите на Йовов и Балтанов. В Локо пък изгубиха ударния си тандем в атака - Камбуров бе продаден в Китай, а сега пък Генков е наказан. Затова е твърде вероятно Димитър Васев да заложи само на един нападател и да насити средата на терена, където ще е слабото място на Левски. "Сините" загубиха последните пет поредни мача срещу Локо, но този двубой не е толкова до традиции, а по-скоро до моментно състояние на двата отбора.

НА ВРАТАТА


Георги Петков показа, че когато е във форма, може да извади отбора във всяка една ситуация. Локо има ново попълнение под рамката. Боян Пейков направи добър сезон в Берое, сега ще е първият по-сериозен тест. Може би ще му трябва още малко време да се адаптира напълно в Надежда.

ЗАЩИТАТА

В тази зона и двата отбора имат известни слабости. Головете, които Левски получава, идват след пропуски в средата на защитата. Може би в някои моменти липсва достатъчно синхрон и концентрация. Иво Иванов има качества за Левски, но явно му трябва още малко време да се сработи напълно. В защитата на Локо също има нови имена. В мача с Монтана до опитния Дарко Савич видяхме младия Милен Лахчев. Капитанът Георги Марков този път е в групата за мача, но не е ясно дали е готов да започне титуляр. Отляво ще започне Атанас Атанасов, който също дойде от Стара Загора. Въпреки загубата Монтана създаде доста проблеми за защитата на Локо. Сега ще станат двойно повече, срещу тях ще излезе Гара Дембеле.

ХАЛФОВАТА ЛИНИЯ

Определено в този мач Локо ще има предимство в средата на терена - по-скоро заради многото липсващи халфове на Левски. Сините останаха само с един типичен дефанзивен халф - Майкъл Тевия, който обаче я има, я няма половин час игра в официални мачове. Тасевски, Александров и Огнянов са по-офанзивни и трудно се справят при разбиването на играта. Които и да избере Ясен Петров, както и да ги подреди - Левски ще има проблеми в средата. В краен случай Веселин Минев може да помогне като опорен халф, а на левия бек да мине Стефан Станчев. Локо вероятно ще иска да спечели битката именно в тази зона. Дяков и Горанов са доста стабилни, пред тях по-свободна роля може би ще има Марчо Дафчев, който гради атаките. Не изключвам и Калоян Караджинов, но той не е играл от много дълго време.

НАПАДЕНИЕТО

Вариантите пред Димитър Васев са два. Единият е с Асамоа изнесен напред, а по крилата Димо Атанасов и Писаров. Ганаецът е много бърз, могат да се търсят пасове зад гърба на защитата. Другата Владимир Гаджев ще бъде голямата липса в халфовата линия на Левски срещу Локомотив (Сф) опция е скоростта на Асамоа да се използва на фланга, а шанс на върха да получи младият Преслав Йорданов. Той е далеч по-тежък нападател, но пък е силен в завършващата фаза и на втория етаж. За Левски отново ще видим триото Гара, Жоазиньо и Дани Младенов, което засега е изключително резултатно и дърпа отбора напред. Да не забравяме и Исмаил Иса, който се оказва златна резерва за сините.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари