Продаден от Литекс вратар оценен на ?20 млн

10:11
Продаден от Литекс вратар оценен на ?20 млн
Бразилският вратар Родриго Галато, който бе трансфериран от Литекс в “ Малага”, бе представен като футболист на испанския елитен тим в петък вечерта.

Контрактът на Галато е за три години, а клаузата му за разтрогване е за умопомрачителните 20 милиона евро.

Вратарят бе собственост на Атлетико Паранензе. Бразилците го пласираха в Малага срещу трансферната сума от 1,2 милиона евро, а ловчанлии получиха като компенсация 200 хил. евро.

"За мен е удоволствие да съм тук и очаквам с нетърпение да облека екипа на Малага, клуб с традиции, в който идвам, за да помогна на отбора да постига победи. Смятам, че с много труд и подкрепа от страна на всички можем да бъдем много успешни. Малага е чудесен тим, с отлични професионалисти, добра организация и, разбира се, играе в много голямо първенство, сподели Галато, цитиран от "24 часа".

Бразилецът обяви още, че нарочно си е избрал номер 13, за да докаже, че и с него може да се постигат успехи, както и че конкуренцията на другите вратари в тима не го плаши изобщо.

В иберийския тим от зимата може да заиграе и още един футболист на Литекс - Дока. Халфът е контузен и затова не можа да подпише сега.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ManUtdTillidie
08.08.2010 11:17

Клаузата на Меси май е 150 милиона а пък на Роналдо и Кака 2 милярда , това не значи че толкова му е цената.