Лапорта: Барса спечели световната титла, но с различна фланелка

18:51
Лапорта: Барса спечели световната титла, но с различна фланелка
Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта смята, че играчите на каталунския тим имат основен принос за световната титла на Испания, която "Ла Фурия Роха" спечели в Южна Африка.

Осем играчи на каталунците бяха в групата от 23-ма играчи на Висенте Дел Боске, като седем от тях - Пуйол, Пике, Шави, Бускетс, Иниеста, Педро и Вия, играха на финала срещу Холандия, спечелен с 1:0.

Лапорта заяви в интервю за "Ел Мундо Депортиво": "Барса спечели световното първенство с различна фланелка, по-точно с грешната фланелка."

Той обаче все пак призна, че крайния успех на иберийците в ЮАР не се дължи само на футболисти на Барселона. Реал Мадрид имаха пет играчи в групата на Дел Боске - Касияс, Рамос, Албиол, Арбелоа и Алонсо. Севиля, Валенсия, Виляреал, Атлетик Билбао, Ливърпул и Арсенал също имаха свои представители. Лапорта, който има 12 трофея в последните седем години като президент на Барселона, допълни:

"Стилът на игра на Испания бе този на Барселона, но имаше и момчета от други тимове, които имаха основна заслуга за крайния успех."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drusalin
08.08.2010 20:47

ForzaMilan1899 кът Вия е в Барса дай всички заслуги да са за тапаците от Барса ? Вия не е постигнал нищо с клуб-а. И ако не беше Икер Касиас и Винсенте Дел Боске Испания през крив макарон щеше да види титлата. Вила имаше късмет а и беше сам в нападение кой да вкарва ??? Шави не игра на ниво Пуиол също ! Лапорта е педерас ... Барса са смешници само изтъкват че те са спечелили световното , а няма нищо такова. Най - големите им звезди се усираха. Все пак Пике единствено направи впечатление и Иниеста на финала имаше късмет иначе това леке е зле !

Cris_7
08.08.2010 14:37

Ако не бяха Шави,Иниеста,Пуйол,Вия,Бускетс и Пике Испания нямаше да е Световен шампион! Барса *beer*

ManUtdTillidie
07.08.2010 23:19

Абе Вия беше най-добрият играч и той е на Барса само формално иначе даже и една тренировка е нямал с тях преди световното.

ForzaMilan1899
07.08.2010 23:13

Вия е в Барса, не в Реал *joking* А това, че капитана е от Реал не е толкова важно(нищо, че за мен Касияс е най-добрия вратар).Ти сериозно ли питаш за каква Барса се говори, след като 7 титуляри са от състава на каталунците?

golemiq_geshan
07.08.2010 22:31

Треньора на отбора беше от Реал , капитана беше от Реал и най - добрия футболист за цялото първенство също беше от Реал , за каква Барса говорим още ... *lol*

gopencet0
07.08.2010 22:19

8 *thumb_up* да ги еба в смотаняците Барца *sick* *thumb_down* *joking*

plamo_85
07.08.2010 21:53

Дамм така е *smile* Ако не бяха тези 7 основни футболисти на Барса Испания нямаше да триумфира с титлата *wink* *beer*