Замер дава акъл на БФС и пита: Защо вече не вадите таланти?

13:01
Замер дава акъл на БФС и пита: Защо вече не вадите таланти?
Матиас Замер даде половин час напътствия как да се реорганизира футболът ни.

Техническият директор на Германския футболен съюз се срещна с Цанко Цветанов на семинар на треньорите след световното първенство.

След като двамата си спомнили евроквалификацията България - Германия (3:2) през 1996 година, Замер попитал: "Защо не вадите таланти като преди? Помня българския футбол от времето, когато гостувах с юношите в курорта Дружба".

"Замер обясни, че от 2000 година в Германия е започнала голяма промяна заради провалите на световното през 1998-а и европейското две години по-късно", разказа Цветанов.

"Правителството, футболният съюз и клубовете са стартирали единна програма за развитие на юношеския футбол. Там работят само висококвалифицирани треньори. Сега берат плодовете на труда си. Европейски шампиони до 21 години, трети на световното. При това Замер не бе щастлив от третото място. Каза ми: "Целта е да победим Испания, не се задоволяваме само с полуфинал и ще работим още повече в тази насока. На световното през 2002 година бяхме втори, но играхме слабо. Сега е важно, че се представяме добре с млади играчи".

След започнатите реформи само в Бундеслигата титуляри през последния сезон са били 81 футболисти под 21 години. Обособени са 46 центъра за кампове на юношеска школа на БФС.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация