Разрешиха на футболистите-мюсюлмани в Германия да не постят

18:43
Разрешиха на футболистите-мюсюлмани в Германия да не постят
Мюсюлманските професионални футболисти, които играят в Германия, ще могат да се хранят нормално по време на свещения месец Рамадан, който започва следващата сряда.

Това стана възможно след споразумение на мюсюлманските религиозни лидери и германските спортни шефове.

Централният Съвет на мюсюлманите в Германия заяви, че са били проведени разговори с германските професионални футболни асоциации и се е стигнало до решение футболистите мохамедани да не постят по време на Рамадана.

Университетът "Ал-Азар" в Кайро заключи, че може да се направи изключение за професионалните играчи и те може и да не постят по време на свещения месец.

"Договорът между играч и отбор изисква от футболиста да спазва определени правила и ако той трябва да играе по време на Рамадана, тогава може да наруши постите", заявиха от университета. По време на Рамадана, мюсюлманите постят от зора до залез.

Конфликтът в Германия започна, когато втородивизионният ФСВ Франкфурт даде официално предупреждение на трима мюсюлмански играчи, които не информираха треньорите си, че ще постят по време на Рамадана.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

van_basten90
06.08.2010 09:15

Те пият бира като невидели в Германия.Тръгнали за постите да ми гояорят.

kurgolqm
06.08.2010 01:43

да ме прощават мюсюлманите , но според мен още в древността алах е позволявал на футболистите да си пият химийте и да си ядът диетите там *erm* *wonder*

sasedq
05.08.2010 23:39

"Това стана възможно след споразумение на мюсюлманските религиозни лидери и германските спортни шефове." ХАХА тея договарят религията си ли .... Потресен съм какви глупости измислят .Алах ли им каза на мюсюлманските религиозни лидери да им позволят да не постят. *lol*

dimined
05.08.2010 21:12

Само едно уточнение до andpirlo-Рамадан казват арабско говорещите,а Рамазан -турско говорещите,но е една и съща простотия.

nofx
05.08.2010 20:49

andpirlo рамадан рамазан все същата пумия е.... *thumb_down*