В Германия хвалят качествата на Домовчийски

14:54
В Германия хвалят качествата на Домовчийски
Българският нападател Валери Домовчийски се бори за запазването на мястото си в германския Херта, както и за бъдещето си в националния отбор на България, писа "Берлинер Цайтунг".

В Берлин Домовчийски засега се е проявявал истински само два пъти. В средата на месец май нападателят се вписа в историята на германската Бундеслига. Когато Херта се провали на последната си за сезона среща с 1:4 срещу Байерн Мюнхен, Домовчийски успя да надиграе вратаря на баварците Оливер Кан в последното му участие в мач на Бундеслигата с един невероятен изстрел.

Домо, както го наричат, стана последният играч, успял да ядоса титана на Бундеслигата Кан. Това обаче не му помогна, появиха се проблеми в кръста, а в берлинския отбор той играе доста второстепенна роля. Преди около две седмици той обаче успя да получи изява на голямата сцена.

При победата с 1:0 срещу Хофенхайм треньорът Люсиен Фавр го вкара в игра в последните няколко минути. Швейцарецът не беше предполагал обаче, че скоро ще му се наложи да се страхува за здравето на повратливия българин. След като той на два пъти игнорира стоящия свободен свой съотборник Андрей Воронин и вместо това се опитваше сам да завърши акциите, украинецът го раздруса не твърди нежно още на самия терен.

"Всичко това е отдавна забравено", разказа Воронин наскоро, след като Херта беше надиграла и Хамбургер и се беше изкачила на четвърто място в лигата.

Домовчийски беше реализирал победния гол и направил "четири или пет добри подавания" - според думите на Воронин. "Той е още млад и със сигурност има добри данни."

Похвалата на опитния му съотборник зарадва Домо, също както и думите на треньора Фавр, който усеща, че в този нападател "има нещо особено".

Преди мача с Бохум Люсиен Фавр изрично похвали младия нападател с думите:

"Домо тренира желязно. Той се труди извънредно и се развива."

Домовчийски, който през януари беше взет от Левски София, свиква трудно с условията в Берлин и германския манталитет.

"Тук всичко е много по-дисциплинирано. Най-важното е, че клубът ме закупи и ми предложи договор до 2012 година. Искам - по възможност - да участвам във всяка среща на отбора и да играя по-дълго време на терена. Тогава и в България ще се сетят отново за мен", заяви Валери Домовчийски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

hadjito
29.11.2008 18:18

той е млад и перспективен футболист който може да направи добра кариера