Уволниха Ангел Червенков след провала срещу Жилина

14:18
Уволниха Ангел Червенков след провала срещу Жилина
Ангел Червенков бе освободен от поста старши-треньор на българския шампион Литекс.

Специалистът няма да води повече шампионите, съобщи "Дарик". Червенков се разделя с "оранжевите", заради отпадането на тима от Шампионската лига след снощното тежко поражение с 1:3 при гостуването на словашкия Жилина.

Литекс ще продължи европейското си участие в Лига Европа, но основната цел, която бе поставена пред треньора Червенков, бе влизане в групите на най-комерсиалния европейски клубен турнир.

Информацията за освобождаването на наставника ще бъде потвърдена официално по-късно днес, като все още не се знае кой ще застане начело на отбора от Ловеч, но най-вероятно това ще бъде Ферарио Спасов.

Ангел Червенков е роден е на 10 юни 1964 в Болярово. Работи като треньор в ДЮШ на ЦСКА (1999-2001 г.), Черно море (Варна) (2001-2002 г.), Миньор (Бобов дол) (2002-2003 г.), ЦСКА (2003-2007 г.), ФКБ Каунас - (април-юли 2007 г.), от юли 2007 г. - главен мениджър на Хартс от юли 2007 г. до януари 2008 г., Фк Шилуте-(Литва) - април-юни 2008 г., Хартс - юли 2008 - март 2009, треньор на Литекс от септември 2009 година. Назначен е начело на ловчанлии след оставката на Станимир Стоилов, който също напусна след провал в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

danistrong
06.08.2010 09:24

Най-накрая червените бузи го махнаха *smile*

bigred81
05.08.2010 23:07

докато не се забрани купуването на 4ужденци футболът ни ще затъва.идват сякакви набедени от къде ли не,вземат по 10 000 евро на месец и нищо нестава от тях,отборите ни треперят от шампионите на азърбеиджан,пакистан ,андора и гватемала.после тренерите били нкъдърни и аиде да ги сменяме,а тия бразилски ,,перли,, продалжават спокойния си живот.вземат си хилядарките и неим дреме дали отборът им ще победи или не

plamski2
05.08.2010 22:44

Литекс са слаби не е от трениора супер късметлии са бих казал .... случки САМО ЛЕВСКИ *beer*

radiigra4
05.08.2010 20:33

Червенков просто попадна на добър отбор, но не му стигнаха уменията като треньор за да го направи по-добър от това което вече беше отбора.

radiigra4
05.08.2010 20:29

Да ви кажа новия треньор на Литекс Петко Петков е много добър специалист. Тренирал съм при него в Септември. Тогава ДЮШ на Септември беше наи- добрата в България. Това, че не сте го чували незначи, че не е добър треньор и съм сигурен, че и тази година Литекс ще се бори за първото място. Играл съм и при Червенков в Бобовдол и мога да ви кажа, че Петков е с класи над него.

Manower
05.08.2010 18:26

Само ще ви кажа, че президента е много тъп! И всичките наши президенти са тъпи и не разсъждават! Първо: нашето първество е толкова зле, че нивото ни е просто по-ниско вече и от Унгария,Молдова,Азербайджан и т.н. Второ: как очакват президентите да направи трениора нещо като нашите отбори си мислят, че играят "футбол"? Това да не е Ман.Ю или Барселона, че да бъде провал като тяхната ценностна система е на друго ниво!? И трето: за нашата продукция това е потенциала ни като отбори в Европа. Като нищо не се прави, за да се развие футбола ни това ни чака. За това президентите имат само мечти, за да се направи нещо в европа,просто мисия невъзможна. Успехите на Левски почти никой няма да ги повтори в близките 10 години!!! Имахме шанс и го използвахме. Но по-шях да го разбера Гришата, ако беше уволнил след и провала в ЛЕ Червенков!

ManUtdTillidie
05.08.2010 16:42

Aбе селямчетата много си повярваха , те забравиха май че попринцип се борят за 4-5 място , спечелиха си 3-тата титла и вече си мислят че са израсъл отбор и могат да си правят каквото искат , Литекс никога нямаше да стане шампион ако не беше Червенков , сега наистина няма и 3 място да вържат!

Kalinho
05.08.2010 16:32

Bresciano ми, че той Петков си е резерва, първия мач игра на мястото на Дока и може би точно тази по деф. тактика изигра негативна роля. А в реванша Барт липсваще доста. Том влезе като резерва зарадно скандал с Червенков на мача с минъор, и от там реално от тримата най - добри в атака остана само Попето

Bresciano
05.08.2010 16:26

Notlike, съгласен съм.
Контузиите наистина оказаха голямо влияние.
Ако Дока Мадурейра, който за мен в момента е най- добрия офанзивен футболист в Ловеч, беше взел участие в поне един от двата мача, сега положението може би щеше да бъде коренно различно. А в реванша отбора игра и без Петков...

Kalinho
05.08.2010 16:24

Notlike първо този отбор който е в момента го изгради Мъри и до голяма, част той ги научи да играят така с атаки по крилата и много пасове, и в Левски беше направил същия стил. Реално и селекцията не я прави той. А ако иде в чорбата идеално, той Дочката скоро ще хване еднопосочния самолет за Германия.

JorGy
05.08.2010 16:19

миналата година ЦСКА бяха шампиони, от всякъде се виждаше, но и там направиха простотия- изгониха най-добрия възможен треньор за момента в България- Л. Пенев. До еди кой си кръг те нямаха загуба, имаха един допуснат гол, биха дори и нас и то не с 1, а с 2:0 и пропиляха куп възможности. Направиха 1:1 с Фулъм, дори им поведоха и просто някаква грешка на вратаря позволи отстраняването им. Сега в Литекс става същото. Мин. год. шампиони ги направи (нз от кога не бяха ставали) и то с голяма разлика пред 2-рия и 3-тия (смятаните за фаворити отбори). Но това е в България, всички гледат да се захванат и за най-малкото лошо нещо *sad*

Nikinson
05.08.2010 16:08

Джуджето купи последния шампионат -Литекс щяха да са шампиони независимо как се казва и какво може треньорът... *beer* Сега ще отпаднат и от ЛЕ...или ще им свирят само български съдии -там Гришата е много силен *thumb_up*

Notlike
05.08.2010 15:47

Жалка работа си, Гришо. Мислиш си, че правиш нещо, а нищо не правиш. Ангел Червенков беше най-добрият треньор в България и много исках да поеме ЦСКА, но тях ги взе Павел Дочев и все пак мисля, че първият е по-добър специалист. Научи Литекс да свалят топката на земята, а само контузиите и простотията на Ивелин Попов костваха отпадането. Затова Литекс никога няма да се превърне в гранд, никога няма да спечели любовта на българския фен (освен тези от Ловеч) и няма да напълни стадиона си на краен предел, а ще си остане просто силен заводски тим, а Левски и ЦСКА ще правят повече титли от всеки друг тим.

kardamon
05.08.2010 15:17

За съжаление в България е така , да ЛИТЕКС се изложиха но дали вината е на тренера? Едва ли, сега ще сложат нов и отбора отива надолу и надолу. Не изпитвам симпатия към оранжевите но им желая успех в Евротурнира ЛИГА дано покажат по-добри игри.

StarExperience
05.08.2010 15:01

Вижте как всичко може да се промени от 50 мин на мача снощи до тази сутрин ..... в 50 мин футболистите на Литекс вкарват гол на чужд терен на Жилина и изпадат в еуфория след като на Жилина им трябват 2 гола за да отстранят шампиона на България . Точно след 40 мин обаче Литекс бива унижаван 3:1 , а "КАПИТАНА" на Литекс бива изгонен по глупав начин след 2-ри жълт картон .... на 5 август по обед е освободен треньора на Литекс , който ги направи шампиони за 3-и път в историята им . След махането на Ангел Червенков в Литекс нещата ще са корено различни .... Извод : Президентите на Българските отбори са малоумни и некадърни същества . Тази година бе уволнен Червенков , предната Велев още по-глупаво след като дори не бе се провалил нищо подобно .... бе докаран най-некадърния тренйор за мен - Достанич . Очакваме сега Литекс да направи същата грешка като Левски и да назначи някой идиот за треньор и провала им да е гарантиран .... Все пак успех на БГ отборите в Европа , защото от догодина няма да важи исторически 1/4 финал на Левски за купата на УЕФА и участието им в Шампионската Лига . *thumb_up*

bleid_2
05.08.2010 14:54

На Гришата му се иска ама не му стиска.Така отбор с традиции не се прави.Когато в някой треньор има хляб и потенциал е нужно да му се даде повече време а не да го уволняват след първия провал.С такава политика няма как един отбор с видим потенциал да върви напред и да си развива потенциала в Европа.За месно ползване ако искаш да ти е отбора може да си смениш наставника и 5 пъти но за да направиш пробив в Евро турнирите е нужно доста търпение а Гришата не го проявява към нито един треньор.Такъв е за съжаление манталитета не само на Гришата а и на всички останали президенти в БГ.Който е проявил търпение е спечелил,примерите не са много но са достатъчни за да подкрепят думите ми.

igotleanxD
05.08.2010 14:31

Пореднага глупава постъпка с стойлов ся и с червенков сигурно следващия трениор даже няма да стигне до топ3 в първенството ..

JorGy
05.08.2010 14:28

защо не го изгони като го направи шампион, ми сега като се издъни един път? (фен съм на Левски)

juve_83
05.08.2010 14:24

Хахахахаха, Гришата май не може д апреживее изпуснатите милиони *lol*
Трябвало е да си го изкара на някой в яда си, ама не мисля че треньора е бил виновен.
Просто Литекс не играе като фаворит, може би им липсва опит

gogatakts
05.08.2010 14:19

оп стана фала *lol* *lol* сигурния в победата