\"Той ме рита, а аз му давам орден\"

09:08
\"Той ме рита, а аз му давам орден\"
Бойко Борисов трудно пусна правителствено решение за присъждане на орден "Стара планина II степен" на бившия президент на ЦСКА и лигата Валентин Михов, съобщава "24 часа".

Щом видял предложението на спортния министър, премиерът спонтанно реагирал: "Вальо Дузпата ли?", разказаха участници в заседанието.

След това Борисов чистосърдечно си признал, че има лоши спомени от Михов, и то не само защото е цесекар. Преди време двамата играли футбол и бившият президент на червения клуб здраво го ритнал. Борисов даже се пошегувал, че ако му спре ордена, ще го обвинят в клубна пристрастеност. Премиерът е страстен привърженик на Левски, но за да не го обвинят, че е против вечния им враг, благословил отличието за Михов. Отронил обаче думи, че награденият трябва да му се извини.

Михов е дългогодишен президент на футболната лига, преди това водеше БФС и ЦСКА.

"Аз премиер не съм ритал", пошегува се бившият президент на лигата Валентин Михов. "Имах дербита срещу главния секретар на МВР и тогава може и да е станало нещо. По принцип аз играя така, винаги на максимум и не се интересувам дали срещу мен е професионалист или аматьор. Благодарен съм на хората, които са ме предложили, благодаря на правителството, че одобри това предложение", обясни той.

Михов бе един от забравените при връчването на ордените за четвъртото място на световното в САЩ, въпреки че той класира отбора на него като шеф на БФС. След това обаче Христо Данов и Христо Александров направиха преврат и му обраха лаврите.

Предложението за награждаването на Михов е от миналата година, като е направено от инициативен комитет, шеф на който е кметът на Свищов Станислав Благов. Михов дълги години игра в местния Академик, след което му бе и спонсор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари