Йовов: Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят

16:09
Йовов: Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят
Нападателят на Христо Йовов заяви, че феновете на "сините" ще напълнят стадион "Георги Аспарухов" и ще подкрепят своите любимци в утрешния важен мач с шведския Калмар.

Йовов, който ще бъде до последно под въпрос за срещата с шведите заради травма, заяви:

"Смятам, че отбора на Калмар в никакъв случай не е за подценяване. Те показаха потенциала си в Швеция и всички в съблекалнята знаят, че този мач е също толкова важен колкото предишния и по-предишния. Всеки си дава сметка, че това е поредната стъпка към нещото към което се стремим. Аз смятам, че отбора ще бъде премотивиран заради обстановката, която ще бъде на "Герена". Със сигурност този мач ще бъде по-труден от срещата с Дъндолк. Момчетата виждат настроението в хората, които срещаме всеки ден, а това се предава от човек на човек и аз съм сигурен, че утре ще има 20 000 зрители на стадиона."

Голмайсторът, който има болки в крака, заяви: "Този проблем при мен датира от две седмици. Имам оплаквания и може би този сгъстен цикъл, който се получи през последните дни, включително и тежкия терен в Швеция, на който играхме, това оказа малко по-голямо влияние и затова чувствам по-големи болки и съм по-уморен. Както каза обаче треньора, ще изчакаме да мине и днес, а утре ще видим какво ще ми бъде състоянието, но все пак няма да рискуваме."

Йовов бе попитан дали ще успее да издържи на темпото, ако Левски продължи да участва в европейските клубни турнири. Той призна:

"Не съм единствения футболист в Европа, който е на тези години и който играе в този цикъл. Всичко зависи от възстановяването и начина ти на живот. Аз смятам, че съм го осъзнал това, може и да е имало години, когато не съм го осъзнавал, но вече съм го разбрал. Лошия терен от мача в Швеция и дългото пътуване са причините да не се чувствам добре. Недоспиване, а дни след това играхме втори мач. В двете срещи играх по 90 минути, но това за мен е нещо нормално. Смятам, че с едно добро възстановяване Левски ще се справи, тъй като няма да е първия отбор, който да играе в този сгъстен цикъл."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Levski1993
05.08.2010 10:08

Наистина трудно ще бъде но вярвам че днес на стадиона ще има поне 20 000 зрители. Просто отбора винаги има нужда от подкрепа а в този мач тя е от изключителна необходимост. Защото тя ще вкара нужната увереност и сила в сърцата на сините играчи и Калмар просто няма да имат шанс.

futbolist4eto9
04.08.2010 18:32

левски олееее в 4етвъртак да подкрепим сините,заслужават го *thumb_up*