Футболната академия на Черноморец поднови занимания

12:04
Футболната академия на Черноморец поднови занимания
Училищата продължават да са в лятна ваканция, но за футболната академия на Черноморец Бургас почивката приключи.

От днес глъч огласи помощните терени на стадион "Лазур". Всички подготвителни групи от деца започнаха тренировки за новия сезон. Най-малките бяха от набор - 2000 и изпълняваха упражнения на малкото изкуствено игрище под взора на строгия, но справедлив наставник Велиян Парушев. Утре пак под негово ръководство занимания ще подновят и "бебетата" на академията от набори-2001 и 2002. На страничния терен с изкуствена трева официален треньорски дебют направи Малин Орачев, който прекрати активната си кариера след края на миналия сезон. На доскорошния футболист е поверена формацията от набор - 98, която до тази пролет израстваше под грижите на Петър Младенов.

Най-опитният специалист в школата обаче претърпя инцидент по време на риболов. Младенов се възстановява след направените му операции и вече се завърна по терените на "Лазур", за да наблюдава отстрани как работят по-младите му колеги. Той ще получи ролята на консултант за тренировъчния процес на всички подготвителни групи от школата на Черноморец. И докато малките "акули" тепърва започват да навлизат във форма, то батковците им са в заключителна фаза от подготовката си за първенствата с тяхно участие.

Утре възпитаниците на треньорския тандем Владо Стоянов - Мирослав Кралев стартират в новосформираната елитна юношеска група до 19 г . с гостуване на Добруджа в Добрич, а в събота селекцията на треньора Антон Спасов приема ЦСКА в дерби от първия кръг на елитната юношеска група до 17 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация