Натискат Капело да подмладява Англия за мача с България

09:21
Натискат Капело да подмладява Англия за мача с България
Английската федерация опитва да накара националния селекционер Фабио Капело да подмлади състава за предстоящите европейски квалификации, пише "7 дни спорт".

Първият мач на "Трите лъва" е срещу България на "Уембли" на 3 септември. Преди това е контролата с Унгария на 11 август.

Капело отсвири юношите на Англия и отказа да присъства на мачовете им на европейското първенство във Франция. Вместо това отиде във ваканция със семейството си. Той е решен да продължи да разчита на голяма част от опитните футболисти, с които претърпя пълен провал на световното в ЮАР. Едва минаха групата, а после Германия ги изпрати с 4:1 на осминафинала.

Според дон Фабио няма смисъл да гледа юношите, защото не са готови за представителния отбор. Близки до Капело източници уверяват, че италианецът няма да се поддаде на натиск. Повиквателните за звездите за мача с Унгария обаче предизвикаха бурно недоволство в клубовете. Срещу официалната дата за контроли в седмицата, в която започва сезонът във Висшата лига, се изказаха мениджърите Хари Реднап (Тотнъм), Мик Макарти (Улвърхемптън), Стив Брус (Съндърланд) и Крис Хътън (Нюкасъл).

"Не можем да разчитаме на голяма част от играчите си точно преди началото на първенството", оплака се треньорът на Уест Хем Аврам Грант.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация