Ясен Петров: Искам Левски да играе модерен футбол в дербито

14:48
Ясен Петров: Искам Левски да играе модерен футбол в дербито
Старши-треньорът на Левски Ясен Петров заяви, че се надява "сините" да покажат модерен футбол във Вечното дерби с ЦСКА и да зарадват феновете си с победа. Специалистът разкри, че се чувства спокоен преди мача и изрази увереност в качествата на своите момчета.

Наставникът на "сините" заяви: "Групата е същата, каквато беше за мача с Калмар. Петков е в групата и неговото състояние е добро".

Петров продължи: "Най-хубавото нещо, което ни се случва е, че почти нямаме проблеми с контузени състезатели. Аз след мача с Калмар казах да заповядате на дербито и тогава ще видите какъв е нашия стартов състав. Искам да кажа отново, без да се повтарям, че мача ще започнат тези, които се представят най-добре. Нашето най-голямо желание е да се получи един европейски мач. Двубой, в който двата отбора, и Левски, и ЦСКА, да покажат едно добро лице, както и публиката на трибуните. Нашето желание ествествено е да победим в този мач и нашия тим да играе добре".

Младият специалист бе попитан дали е добре за Левски, че играе още в първия кръг срещу "армейците". Той отговори:

"Не мога да кажа дали е плюс или минус, че играем с ЦСКА в първия кръг. Ние приемаме това като факт и това, че в първия кръг се срещат Левски и ЦСКА, от всяка една гледна точка ние трябва да извлечем най-позитивните неща, както в единия, така и в другия лагер. Няма значение кога ще се срещнат Левски и ЦСКА, много е важно двата отбора както на терена, така и на трибуните, да покажат европейски лице. Бъдете сигурни, че сме направили всичко възможно да се подготвим за мача с ЦСКА, но няма да коментирам противника".

Петров допълни: "Ние правим всичко възможно да възстановим футболистите след мача с Калмар. Теренът беше много тежък. Това е факт, но в крайна сметка в мача срещу ЦСКА аз съм убеден, че каквато и умора да има, тя трябва да изчезне. Зарядът е изключително голям и аз съм убеден, че нашите футболисти ще бъдат на ниво".

Специалистът бе попитан дали е разговарял с Тодор Батков и дали присъствието на Георги Иванов в съблекалнята надъхва "сините" играчи пред мача с ЦСКА, а той заяви:

"Не смятам да казвам пред вас какво сме разговаряли с Тодор Батков, както и с Георги Иванов. Това са неща от кухнята, които не трябва да излизат наяве. Разбира се, че ни помага факта, че Георги Иванов е в съблекалнята".

Ясен Петров сподели чувствата си преди първото си дерби с ЦСКА начело на Левски:

"Аз съм убеден, че всички мачове на треньора на Левски са много специални, а това е един от специалните мачове. Чувствам се достатъчно добре зареден с адреналин. Едно нещо знам - това е най-голямото дерби на България. Няма какво да го коментирам. Това е част от моите мечти, част от моя живот и аз приемам нещата нормално. Искам само да кажа, че съм изключително спокоен. Нашите играчи до този момент с работата си, с това, което показват по време на срещите и тренировките, ме карат аз да съм спокоен. Артистите обаче са футболистите, това са хората, които утре ще направят спектакъла. Дай Боже, всичко да мине по един много добър начин, много коректно и отново искам да подчертая - по европейски. Това е националния стадион и състоянието на тревата ще бъде перфектно. Аз съм уверен, че утре ще има много привърженици. Не съм притеснен, защото съм убеден, че привържениците на Левски ще направят всичко възможно да присъстват на този мач".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация