Йеленкович: Дано Левски и ЦСКА се по-силни през новия сезон

09:43
Йеленкович: Дано Левски и ЦСКА се по-силни през новия сезон
Халфът на Литекс Небойша Йеленкович се съгласи вечера да даде кратко интервю за "Тема Спорт".

Небойша, какви са шансовете на Литекс да отстрани Жилина след това 1:1 в първия мач в Ловеч?


- Според мен са 50 на 50, нищо че резултатът е на тяхна страна. Все пак 1:1 е доста по-добре от това да загубиш с 0:1. Вярвам, че ще успе­ем да ги отстраним. Мисля, че Ли­текс може да играе по-добре навън, доказа го и в мача с Рудар в Подгорица. Зная, че Жилина пък не се представя убедително вкъщи. Важ­ното е да ги елиминираме, защото така ще си гарантираме минимум участие в групите на Лига Европа. После - каквото дойде.

Дебютира за Литекс преди 12 години при победата с 4:1 над Видзев в Ловеч, кой шампионски тим според тебе е по-добър, този сега или онзи отпреди?

- Още не мога да си обясня как та­ка отпаднахме тогава. Имахме чо­век повече, поведохме при дузпите и... не стигнахме до мачовете с Фиорентина. Иначе трудно ми е да на­правя подобно сравнение. Всеки от­бор си има своите силни и слаби страни.

Изненада ли ви с нещо Жилина?

- Аз лично не съм изненадан от на­чина, по който играха. Все пак една го­дина бях в Словакия в Спартак Търнава. Тогава Жилина отстрани Лев­ски. Ние бяхме трети, те втори и Слован Братислава стана шампион. Знаех, че разполагат с високи и здрави физически футболисти. До­казаха, че се борят докрай. И те, и ние имахме ситуации за гол. Ако бяхме вкарали първи, щяхме да ги бием.

И все пак, за да се стигне до 1:1, значи сте допуснали грешки. Къде бяха те според теб, не трябваше ли да сте малко по-агресивни?


- Това е преценка на треньора, той решава. Иначе те имаха дветри положения, в които можеше да ни вкарат втори гол. По-добре мачът да беше свършил 0:0, отколко­то 1:1, но няма какво да се прави. Това е футболът, но шансовете ни остават. Както те могат да ни вкарат в Ловеч, така ние можем да отбележим в Словакия. През минала­та година Жилина направи с Партизан в Белград 1:1, но после на реван­ша загуби у дома с 0:2. Защо и ние да не можем да ги бием.

След няколко дни започва първенството, какво очакваш от но­вия сезон, ще успеете ли да защи­тите първото място?


- Надявам се както завършихме миналия сезон, така и да го продъл­жим - с победи. Сега е рано да се го­вори за титла, за класиране, но вяр­вам, че ще дадем всичко от себе си. Дано ЦСКА и Левски са по-силни през новия сезон, макар че все още не съм ги гледал и не зная нищо за игра­та им, но и не ме интересува. Тях трябва да си ги питате. Гледаме ние да се представяме колкото се може по-добре. Времето ще пока­же. Колкото по-силни отбори има, толкова по-добре за шампионата и за качеството на мачовете.

Очаквате ли по-труден мач с Миньор след неуспеха срещу Жили­на?

- Не мисля, че ще имаме проблеми от такова естество. По-скоро всички знаем колко дефанзивно играе Миньор, как миналия път в Ловеч се наредиха всички отзад. То­ва ще е малко трудно, докато вка­раме първия гол. Смятам, че после няма да имаме проблеми.

Колко още мислиш да играеш за Литекс?

- Имам договор за още три годи­ни, а и не съм чак толкова стар. Все пак съм на 32 години. Не зная защо по медиите в България пишат за мен така, все едно съм на 38 години (смее се).

Има ли нужда от още нещо Ли­текс като играчи?

- Хубаво е, че взехме Брату, но Дока, който е контузен, ни липсва много. Той е доста добър футбо­лист. Дока можеше да ни помогне да отбележим още някой гол срещу Жилина. Иначе ръководството и треньорите решават какво му трябва на отбора и какво не.
Рекла

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

toblero_Bg
30.07.2010 11:45

Йеленкович: Дано Левски и ЦСКА "CE" по-силни през новия сезон..