\"Гражданите\" подчиниха Шалке04 на \"Арена ауф Шалке\"

21:56
\"Гражданите\" подчиниха Шалке04 на \"Арена ауф Шалке\"
Отборът на Манчестър Сити постигна успех с 2:0 при визитата си на германския Шалке04 след попадения на привлечения от Портсмут нападател Бенжани Мварувари и Стивън Айрлънд.

Двубоят започна с борба по целия терен, като в първите минути опасности пред една от двете врати липсваха. Едва десетина минути след началото на мача домакините имаха шанс да излязат напред, но ударът на Джоунс бе спасен от Харт. В следващите минути Бенжани и Васел на свой ред опитаха късмета си, но 22-годишният страж на немския отбор Мануел Нойер се намесваше решително. Все пак в 32-та минута след центриране на Стъридж, Мварувари се оказа на точното място и отбеляза.  До края на полувремето домакините стигнаха до няколко статични положения, докато Айрлънд за гостите можеше да реализира втори гол, с което да реши до голяма степен изхода от срещата.

През второто полувреме картината не се промени, а в 66-та минута Айрлънд се възползва от изникналия шанс пред него и матира за втори път вратаря на Шалке. С победата си тази вечер, англичаните оглавиха група "А" с пълен актив от шест точки, докато отборът на Шалке остана с четири, но това бе техният трети мач, като на трети декември им предстои и последният, когато гостуват на холандския Твенте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

topmo3
28.11.2008 06:22

Начосс, имах предвит "как ще паднат Сити",все едно възможно ли е?

nachoss
27.11.2008 23:06

Иначе Сити са в подем. Надявам се, че това ще бъде последния мач от успешната им серия!

mandi2
27.11.2008 22:12

не трябваше да го играя 1 яд ме ееееееееееееееее