Сърцати \"заралии\" се завърнаха в Европа с боево реми

20:51
Сърцати \"заралии\" се завърнаха в Европа с боево реми
Берое и Рапид Виена завършиха 1:1 в мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

На стадион "Георги Аспарухов" гостите поведоха с гол на Хофман от пресилена дузпа в края на първата час. Въпреки че продаде голяма част от титулярите си и не успя да проведе пълноценна подготовка, отборът на Илиян Илиев се представи достойно и заслужено стигна до равенството. Владислав Златинов в 84-а минута бе точен за 1:1.

От самото начало на срещата стана ясно, че старозагорци ще приемат играта и ще търсят шансовете си на контра. Гостите взеха инициативата и в 3-а минута Карамфил Илчев трябваше да се намесва при първата по-добра атака на австрийците. Футболистите на Илиян Илиев изглеждаха леко притеснени и рядко излизаха от половината си. В 10-а минута обаче Петър Димитров центрира добре в полето на Рапид, Евгени Йорданов засече, но встрани от вратата. Берое сякаш видя, че дяволът не е толкова черен и постепенно изнесе играта в по-предни позиции. Съперниците разчитаха на постепенни атаки, с по-дълго задържане на топката в търсене на удобната възможност за решителния извеждащ пас. В 20-а минута Станислав Бачев с глава стреля над гредата след изпълнение на корнер. "Заралии", които бяха по-изобретателни в предни позиции, заиграха по-добре от противника си. В 22-а минута стражът на Рапид хвана коварен удар на Николай Станков. Две по-късно пък Илчев спаси своите, след като изби удара на изведения сам срещу него австрийски футболист. Последваха добри минути за гостите от Виена и 2-3 опасни атаки към вратата на "зелено-белите". Защитниците на българския тим обаче се подсигуряваха добре, а Илчев бе на мястото си, когато се налагаше да се намесва. В 34-а минута бившият страж на Черно море излезе неразчетено при едно центриране, но за щастие до опасност не се стигна след намесата на бранител. В 38-а минута Йелавич надигра Ковачев, обърна се и стреля встрани от границата на наказателно поле. Три по-късно отново той с глава след центриране от фаул би с глава, но късметът покри "заралии". В последната минута на полувремето реферът свири много спорна дузпа за неволна игра с ръка на футболист от Берое в собственото си поле. Хофман застана зад топката и не остави шансове за Илчев - 0:1 за Рапид.

Берое започна активно втората част и Слави Жеков в 46-а минута центрира остро, но никой от "зелено-белите" не успя да засече и Хедл улови. "Заралии" демонстрираха желание, но гостите се защитаваха добре, а когато владееха топката, се опитваха да я задържат по-продължително. В 60-а минута най-добрият в състава на Илиян Илиев Петър Димитров центрира добре, но отново никой не успя да се възползва. По-обиграният отбор на Рапид контролираше мача, а Берое не успяваше да натисне масирано. Центриранията в полето на гостите от Виена не бяха проблем за снажните бранители на австрийците. В 75-а минута Владислав Златинов бе изведен добре в полето на съперника и стреля силно, за съжаление в гредата. Три по-късно гол на Рапид бе отменен заради засада. В 84-а Златинов проби добре отляво, предпочете да центрира вместо да стреля и сякаш взе грешното решение. След центриране от последвалия корнер Златинов след леко разбъркване отблизо вкара за 1:1. В 88-а минута поуморените играчи на Берое сбъркаха в защита, но за щастие до гол не се стигна, след като футболист на гостите стреля неточно. След това и Тодор Христов пробва акробатично със задна ножица да донесе успеха на "заралии", но топката мина встрани.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Берое: Илчев, Илиев, Жеков, Йорданов, Велев, Костадинов, Станков, Бачев, Пенев, Ковачев, Димитров

Рапид Виена:
Хедл, Патока, Зонлайтнер, Хайкинен, Хофман, Катцер, Йелавич, Гартлер, Зауер, Добер, Хинум


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

NAIGOLEMIA
30.07.2010 14:10

няма мое няма твое си4ко е левски и берое *joking*

Santti
30.07.2010 11:16

Браво на берое. Аи дано всички отбори от бг влезат и в Еуро лигата и Шампионската.

CVORA
30.07.2010 09:50

е тоя пумак ако не бе6е дал тая умряла дуспа Берое 6те6е да бие каква дуспа бе6е това *evil* бях на стадиона и бе6е много лудо *party* да поздравим берое за мажката игра *thumb_up* няма мое няма твое вси4ко е БЕРОЕЕЕ *beer*

Liverpool_fan86
30.07.2010 09:15

Бравоо, заралии.Поздравления за мъжката игра която показахте, просто едно голямо евала Берое *thumb_up* Нащите национали трябва много хубаво да гледат мачовете на Берое да видят как един скромен отбор без гръмки имена в отбора си , просто с хъс, борба и себераздаване НАДИГРАВАТ европейски грандове.Напред Берое, смачкайте ги в реванша.УСПЕХ!!! *smile* *beer*

dontkick1
30.07.2010 00:22

Евала просто на Берое..нямам кво друго да кажа за този отбор..един скромен отбор се бори с европейските грандове..просто евала!И нека всички ги подкрепим в реванша..НЯМА МОЕ НЯМА ТВОЕ ВСИЧКО Е БЕРОЕ!

Sep7ona
29.07.2010 22:23

Изпуснаха си мача,много ме е яд за Берое,симпатичен отбор са,дано отстранят тия пустиняци,Успех в реванша *thumb_up*

kolio_vg
29.07.2010 22:00

Свалям ви шамка Берое,другото е излишно *smile*

orlio_wins
29.07.2010 20:51

Поздравявам Берое за сърцатата игра.Този отбор ще има бъдеще.Представиха се достойно в този мач,ако в реванша имат и малко късмет ще се поздравим с победата.Стискаме им палци.

gopencet0
29.07.2010 20:43

Мача го дават по ТВ+ ама почти сварши и Резултата е РАВЕН 1:1 *party*

ivokar
29.07.2010 20:36

Айде Зелено Белите *beer* Къде мога да гледам мача PLEASE ??????

vinaver
29.07.2010 20:22

Тия австрийците пълна трагедия. Ако Берое бяха с отбора от миналия сезон и бяха останали футболистие, които ги напуснаха, Рапид отиваха на 3-ка. *sad*

xtazy_91
29.07.2010 19:51

Най- смешната дуспа която съм виждал *angry*

Resorter
29.07.2010 19:31

TV+ да го духат! Благодаря, mainatars! Успех на Беройци.

big_igrach
29.07.2010 19:22

кажете къде дават мача или линк дайте *party* *beer*

krasenco
29.07.2010 18:42

Давайте,Берое!Изненадайте приятно цяла България *thumb_up*