Шеф на Примера недоволен, че извадиха Майорка от Лига Европа

15:44
Шеф на Примера недоволен, че извадиха Майорка от Лига Европа
Изпълнителният директор на Примера дивисион Франсиско Рока Перес заяви, че не е доволен от решението на УЕФА да извади фалиралия Майорка от турнира Лига Европа.

Майорка обжалва решението на УЕФА да ги блокира от участия в Лига Европа този сезон, заради нарушаване на правилата за лиценза.

"Не сме доволни от това", заяви Перес. " Майорка получи лиценз преди да влезе в ликвидация и след това лицензът им бе отнет. Когато УЕФА даде лиценза на Майорка, икономическата ситуация в клуба бе същата, каквато е в момента", добави Перес.

Наказанието накара треньорът на Майорка Михаел Лаудруп да напише писмо до президента на УЕФА Мишел Платини, в което изрази разочарованието си от решението. Световният номер едно Рафа Надал също критикува решението на УЕФА. Смята се, че дълговете на Майорка са в размер на 108 милиона долара. Виляреал, който завърши шести в Ла Лига, на едно място зад Майорка, спечели правото да участва в Лига Европа.

"Всичко е много комплексно и не знам дали Майорка ще спечели обжалването", завърши Перес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Barca_fen112
29.07.2010 16:25

Жалко, че ги изхвърлиха.Спомням си как по- миналия сезон се бореха до последно за оцеляване, а миналата с малко повечко късмет дори можеха да се класират на 4та позиция *sad*