Стоичков присъства на равенството между Чавдар и Нотингам

15:49

Стоичков присъства на равенството между Чавдар и Нотингам
Шампионите на България до 17 години от Чавдар Етрополе завършиха 2:2 срещу връстниците си от Нотингам Форест в приятелски мач, игран на първия терен на академията на английския тим.

Невероятни пропуски и съдийски груби грешки лишиха българите от пълен успех над възпитаниците на двукратния европейски шампион. Макар и на около десетина дни подготовка нашите момчета показаха отличен футбол, което бе признато и от домакините. Не е нужно да се споменават отделни имена, защото играчите от академията с името на Христо Стоичков бяха отбор и само заради протоколно задължение ще отбележим имената на голмайсторите - Цветомир Ангелов през първото полувреме и Мартин Колев през втората част.

Старши на отбора бе Атанас Атанасов-Орела, а плътно до него Христо Стоичков, който съвсем закономерно бе посрещнат с голямо уважение от домакините. Заедно с тях е и спортният директор Спас Джевизов, който също бе посрещнат с вълнение от своите колеги, които помнят, че той бе част от отбора, детронирал Нотингам като действащ европейски шампион преди 30 години.

В сряда етрополци ще посетят приятелския двубой между Нотингам и Лион, а в четвъртък сборен отбор от по-малките - родени 1994, 1995 и 1996 година, ще се изправят срещу подобна формация на Нотингам.

Визитата на етрополци е по официална покана на двукратния европейски шампион с посредничеството на българския агент Петьо Костадинов, който е и част от скаутската мрежа на английския тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация