Окончателно: Марадона вече не е треньор на Аржентина

08:38
Окончателно: Марадона вече не е треньор на Аржентина
Диего Марадона вече не е селекционер на аржентинския национален отбор по футбол, съобщават от футболната федерация на страната.

Часове преди да стане известно решението, медии писаха, че във футболната асоциация (AFA) обмислят потенциални заместници за поста.

“Изпълнителният комитет на AFA, в пълен състав, единодушно реши да не подновява договора на г-н Диего Марадона начело на аржентинската футболна селекция“, съобщи говорителят на федерацията Ернесто Биало на пресконференция. Марадона, който заема този пост от октомври 2008, ще бъде временно заменен от селекционера на младежите до 20 години Серджо Батиста за бъдещия приятелски мач срещу Ирландия на 11 август в Дъблин, са решили от федерацията на страната.

Решението идва 3 седмици след отпадането на тима на Аржентина на четвъртфинала на световното първенство от Германия с 0:4 и бурна среща на следващия ден между президента на федерацията Хуан Грондона и Марадона.

По-рано стана известно, че Марадона иска да продължи да е селекционер на аржентинския национален отбор само ако има пълен контрол при избора му на асистенти.

"Искането ми включва и пълен контрол при избора на асистенти в националния отбор. Няма как да продължа да водя националния отбор, ако ми вземат Манкусо или Ектор Енрике. На Мондиала не заслужавахме да завършим по този начин, тъй като свършихме доста добра работа", допълни легендарният аржентинец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gamer_XT
28.07.2010 15:35

Рикелме ще е на 36 тогава , а до тогава има и Копа Америка и квалификации - Аржентина определено има нужда от лидер като него според мен . *thumb_up*

krasenco
28.07.2010 14:05

За какво им е Рикелме?Той на следващото световно ще е на 40 *smile* Може вече за треньор да го вземат евентуално.

gamer_XT
28.07.2010 12:36

Наистина по - добре за Аржентина - Рикелме може да се върне *thumb_up*

Barca_fen112
28.07.2010 09:54

По - добре и за Аржентина. Колкото и да уважавам Марадона той просто не става за тренер *smile*