Масчерано споделил на Ходжсън: Искам да се махна!

14:36
Масчерано споделил на Ходжсън: Искам да се махна!
Халфът Хавиер Масчерано е разкрил, че иска да напусне Ливърпул след срещата с клубния мениджър Рой Ходжсън.

Аржентинският полузащитник се завърна вчера в града на Бийтълс. Той получи повече почивка заради участието си на Световното първенство.

Наскоро Ходжсън разкри, че не е успял да се свърже с 26-годишния играч, докато е траяла ваканцията му, което веднага породи съмнения на Острова относно оставането му на „Анфийлд”.

В крайна сметка босът на „червените” се срещна с Масчерано и агента на футболиста Уолтър Тамер. Според британския таблоид „Сън” дефанзивният халф е изразил гласно желанието си да напусне.

В медийното пространство усилено се твърди, че Интер, който бе поет от бившия мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес, ще се опита да привлече Масчерано за 25 млн. лири преди затварянето на трансферния пазар.

Напускане на аржентинеца ще принуди Ходжсън да търси негов заместник, като се смята, че Сули Мунтари може да бъде включен в сделката. Скот Паркър от Уест Хем също е спряган за потенциална цел на специалиста.


Масчерано се присъедини към Ливърпул от тима на „чуковете” през 2007 г., като досега записа 140 мача с червената фланелка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
29.07.2010 11:42

Ако питате мен, Рой трябва да вземе Ван Дер Ваарт за 10 милиона паунда (нищо работа за класата му) + Уейн Бридж и евентуално някой разбивач като Стилиян Петров или Кристиян Поулсен, които няма да му костват много пари. Тоест, той ще намери алтернатива на Масчерано за около 8 милиона паунда и ще му останат 17, с които може да купи Бридж и Ван дер Ваарт. Ако направят това, конкуренцията ще се засили и тогава ще стане мноого интересно *smile*

roozar
27.07.2010 22:15

За 25 милона могат да се вземат много силни халфове+ляв бек от който имаме нужда при освобождаването на Инсуа и Аурелио.Примерно Бридж от Сити не е зле за бек,макар че определено ако се потърси малко повече(Ходжсън го умее това) може да се намери много по-класен и млад вариянт.Иначе Паркър е добре,но към него ако може да се добави и малко опит в средата,защото Лукас хич не е надежден,а Акуилани според мен е идеален заместник на Джо Коул зад нападателя или дори титуляр ,ако приемем,че Каул ще е фланга,защото си мисля,че Джерард ще се върне на любимата си позиция в средата като разиграващ халф

niki_kts
27.07.2010 17:47

Така че според мен,най-правилната политика ще е да вземат един от двамата Паркър или Мунтари,при положение че имаме и Лукаш,който може да играе ролята на "разбивач" в центъра на полузащитата. При това развитие на нещата може да се потърси и закупуването на още един футболист,с остатъка от парите.Некой като Рафаел ван дер Ваарт,който да донесе още класа. Тук проблемът обаче е че холандецът иска гарантирано титулярно място,нещо което не съм сигурен,че Ливърпул може да му предложи,в предвид евентуалното наличие на Каут и Джо Коул по фланговете. Но,с ван дер Ваарт определено ще се засили и конкуренцията в състава.

niki_kts
27.07.2010 17:42

По отношение трансферът на Масчерано,то той си изглежда доста логичен от много време насам (откакто Бенитес напуска Ливърпул). Аржентинецът не един и два пъти е казвал,че Бенитес е треньорът,от когото е научил много неща и който му е дал много поле за изява.
Съли Мунтари като част от сделкта?-Защо не! Мунтари не е никак лош футболист,запознат е с английското първенство,тъй като преди за играе в Интер,той беше част от Портсмут! Другият вариант,който е посочен и в тази информация е Скот Паркът. За мен също много добър футболист,с лидерски качества,англичанин,нещо,което също не е за пренебрегване. Наистина,той е с няколко години по-възрастен от Мунтари,но във футбола,това няма никакво значение-има можещи и неможещи! Паркър спокойно може да играе поне още 3 сезона на топ ниво. *wink*

niki_kts
27.07.2010 17:36

Първо държа да отбележа,че Майкон в Ливърпул няма как да стане. Бразилецът иска в Реал Мадрид и многократно е заявявал това,а сега нещата изглежда са на път и да се осъществят. Майкон струва и много пари,което също е непосилно за Пуул,а и в "мърсисайдци" имат Глен Джонсън като десен бек,който също е супер класа.

ceco26
27.07.2010 16:38

Масчерано ме кефи с играта си /като изключим някой безсмислени фаулчета, от които си пати/ и ми е гадно, че не иска да остане поне още 1 сезон. *sad*

manutd_forlife
27.07.2010 15:29

ми ходжсън може да се възползва много добре в тази ситуация и да го замени с играч на интер(защитник) защото рафа със сигурност ще иска да го привлече и дори могат да успеят да вземат майкон ако ходжсън си изиграе добре картите а аз съм сигурен че ще го направи