Идеален отбор на кръга в Шампионската лига

17:13
Идеален отбор на кръга в Шампионската лига
След изиграването на двубоите от 5-я кръг на груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир в Европа, станаха ясни и повечето от участниците в осминафиналната фаза на надпреварата. Все пак в някои от групите интригата се запазва до последните срещи, които предстоят след по-малко от две седмици. Предлагаме Ви 11-те футболисти, които се представиха най-добре през този кръг и отборът, който  образуват в класическата  система 4-4-2.

Идеален отбор на 5-я кръг в Шампионската лига:

\"\"Вратар: Робинсън Запата (Стяуа Букурещ) - Румънският гранд не успя да съхрани шансовете си за класиране в следващата фаза , след като претърпя разочароваща загуба от Байерн Мюнхен. Германският шампион победи с класическото 3:0 на "Алианц Арена", но блестящите изяви на колумбийския страж на Стяуа предотвратиха унизителна загуба за румънския тим.

\"\"Десен защитник: Хави Вента (Виляреал) - Срещите между Манчестър Юнайтед и Виляреал се превръщат в едни от най-скучните сблъсъци на европейско равнище в последно време. Сред футболистите, на които трябва да благодарим за това е Хави Вента от тима на "жълтата подводница", който не позволяваше атаките на англичаните да застрашават вратата на неговия тим.

\"\"Централен защитник:
Джейми Карагър
(Ливърпул) - 30-годишният англичанин показа завидните си умения при предотвратяването на атаките от страна на футболистите на Олимпик Марсилия, като по този начин вратарят на мърсисайдци общо взето изгледа минималната победа на Ливърпул на "Анфийлд", с която тима се класира напред в турнира.

\"\"Централен защитник: Джорджо Киелини (Ювентус) - "Старата госпожа" имаше тежко гостуване на Зенит в негостоприемния Санкт Петербург, италианският национален защитник не даде много шансове на звездата на домакините Андрей Аршавин. Юве постигна нулево равенство и си осигури класиране на осминафиналите.


\"\"Ляв защитник:
Никос Спиропулос
(Панатинайкос) - Отборът от Гърция сътвори сензацията на кръга, след като успя да се наложи на италианския шампион Интер с 1:0 на стадион "Джузепе Меаца". От решаващо значение Панатинайкос да не получи гол бе Спиропулос и сега интригата в тази група се запазва до последните срещи.


\"\"Десен халф:
Лисандро Лопез
(Порто) - Аржентинският нападател на Порто прие по-различна позиция при гостуването на Фенербахче и игра като полузащитник. Това обаче не му попречи да отбележи цели две попадения и да донесе победата на португалския отбор. Така Порто продължава сред елита на Европа в 1/8-финалите на Шампионската лига.

\"\"Централен халф: Стивън Джерард (Ливърпул) - Капитанът на английския тим отново донесе победата.  Мърсисайдци постигнаха минимална победа над Олимпик Марсилия на "Анфийлд", с което си осигуриха и класирането напред в турнира. Стивън Джерард вече е на върха при голмайсторите на Шампионската лига с отбелязани 5 попадения, колкото има и Лионел Меси.

\"\"Централен халф:
Сеск Фабрегас (Арсенал) - Капитанската лента на ръката на испанския национал явно му даде допълнителна увереност. Фабрегас компетентно отигра изпълнението на фаул в самия край на мача и изведе Никлас Бендтнер в позиция, която нападателят трудно можеше да пропусне. "Топчиите" победиха Динамо Киев с 1:0 и продължават напред.

\"\"Ляв халф: Франк Рибери (Байерн Мюнхен) - Невероятният талант на френския национал отново заблестя на "Алианц Арена". Франк Рибери изработи два от трите гола на Байерн срещу Стяуа Букурещ, а почти всяка интересна атака на баварците минаваше и през него.



\"\"Нападател:
Лионел Меси
(Барселона) - Аржентинската суперзвезда отбеляза само едно от 5-те попадения на Барса про гостуването на Спортинг в Лисабон. Срещата завърши при резултат 2:5, а разликата в играта на каталунците когато Меси е на терена е повече от очевидна.


\"\"Нападател:
Никола Анелка
(Челси) - Френският нападател на Челси прояви хладнокръвие при откриване на резултата срещу Бордо и отбеляза 9-я си гол за "сините" в последните 7 срещи. Отличната форма на Анелка може да стане основния фактор, за това дали Дидие Дрогба ще остана на "Стамфорд Бридж" или ще напусне Челси.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

pet_14
28.11.2008 17:42

Анелка вкарва,но срещу слаби отбори !

avenue15
28.11.2008 11:36

Много тъп отбор!добри футболисти ама тоя кръг не всеки има място в отбора къде е Jadson от Шахтиьор който на прави хертрик!?

Anderson16
27.11.2008 21:12

а забраих тоз Киелини ли къв е на негово място трябва да е Рио Фердинанд супер защитник,а на мястото на недоказалия се ж националния на англия Карагър Джон Тери

Anderson16
27.11.2008 21:07

мисля че Майкъл Карик от Ман.Юн има място в халфовата линия на мястото на Джерард и Уейн Рууни при нападателите на мястото на Анелка

lub0_t0rres
27.11.2008 20:54

към нападателите Торес и към халфовете Лампард

nickson10
27.11.2008 20:21

само забележка за вратаря (все пак извади топката 3 пъти от мрежата)

plamen_ch
27.11.2008 18:57

Добре е подредена единадесеторката ,но виждам ,че липсва "нападателя" на Вердер дето бе със свирка в ръка.

bob4o0
27.11.2008 18:53

Гюркуф , Горкуф или как се пише на бг нз .. ей това е номер 1 играч на кръга .. какви ги пишете?

ultra_casual
27.11.2008 18:26

Вратаря на Стяуа е много добър наистина,Фабрегас задължително трябва да е във всички класаций,за мен той е най-полезния играч,само не съм запознат с качествата на защитника на Панатинайкос

mauhata
27.11.2008 17:42

май снощи не сте гледали мача Бордо- Челси ?! Горкуф е номер едно халф за този кръг според мен.

chanev92
27.11.2008 17:27

Не знам, според мен Нианг (Ол. Марсилия) определено има място сред нападателите