Без играчи от Литекс, Левски и ЦСКА в националния отбор

09:33
Без играчи от Литекс, Левски и ЦСКА в националния отбор
Станимир Стоилов демонстрира уважение към грандовете от "А" група - ще повика 18 легионери за контролата с Русия на 11 август в Москва. Списъкът ще бъде обявен утре, но броят подсказва, че от родния елит в националния отбор няма да бъде включен почти никой, информира "Труд".

На среща в БФС селекционерът предложил този път интересите на тима да бъдат съобразени с клубовете. Литекс, ЦСКА , Левски и Берое чакат по два мача от "А" група и по два кръстопътни евродуела за десетина дни. В централата на "Иван Асен II" приели, че за клубовете сега "ден година храни" и ще съкратят до абсурден минимум повиквателните за футболисти от България. А и повечето от родния елит нямат класа за титуляри в националния и би трябвало да пътуват до Москва за най-много едно полувреме игра.

По предварителен план в състава от "А" група ще влезе само безспорната звезда Ивелин Попов (Литекс), който е с реален шанс за стартовите 11 срещу Русия. Всички други остават на изчакване. Някой ще бъде повикан само при контузия на легионер. В "засада" остават Георги Петков и Веселин Минев (Левски), Павел Виданов (ЦСКА), Пламен Николов (Литекс) и други.

В крайна сметка от БФС посяха мир и разбирателство, след като "сините" планираха да не пускат своите за националния, а нямаше да е изненада, ако и други клубове реагират така.

Засега мачът Левски - Локомотив София е на 9 август (понеделник), но може да бъде изместен за неделя. Не е изключено, разбира се, пак да се чуе мърморене от клубове по състава на националите, но все пак се чака окончателният списък. С две думи - БФС и Стоилов направиха реверанс в името на футбола. Решението обаче е инцидентно и нататък компромиси няма да се правят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

messiiah
27.07.2010 17:02

Еее най-после се усети, че няма да стане работата с леваци от А група