Клинсман: Можем да отстраним отбори като Барса и Реал

12:49
Клинсман: Можем да отстраним отбори като Барса и Реал
След тежки седмици на критики и неуспехи треньорът на Байерн Юрген Клинсман най-накрая може да намери спокойствие. Младият специалист изведе баварския гранд до убедителната победа с 3:0 над Стяуа, който подпечата визите за фазата на елиминациите. Това, както и силната игра на немския рекордьор по титли в последно време накара Юрген отново да си върне добре познатата усмивка, когато се изправи пред микрофоните на журналистите. След мача срещу бившия европейски шампион от Букурещ Клинсман с охота сподели своите виждания за наболелия въпрос с Лукас Подолски, отпушилия се голмайстор Лука Тони и предстоящите мачове на истината в най-престижния клубен турнир в Европа.

- Хер Клинсман, какво си помислихте, след като Лука Тони за десет минути игра срещу Стяуа направи поредния си пропуск?

- Честно казано, мнозина в такива ситуации биха се сетили за двубои като този срещу Енерги Котбус. Изпуснахме отлично положение да открием резултата и още в следващата атака съперникът ни поведе след пряк свободен удар. Аз обаче не разсъждавам по този начин. Когато виждам, че отборът стартира с толкова много мощ, сила и амбиция, почти не дава топката на съперника, нагласата е съвсем различна. Подсъзнателно се надявах топката отново да не тръгне към грешната посока и да наруши логиката в събитията на терена.

- Представяли ли сте си някога, че играч от класата на Лука Тони би могъл да изпуска в толкова много добри голови ситуации?

- Това се е случвало много пъти, дори и при най-добрите реализатори. Аз самият съм преживявал такъв момент. Трябва да ви призная, че още преди мача убеждавах Лука, че той ще вкара точно в този двубой първия си гол за сезона в Шампионската лига. Потвърдих тези свои думи и на полувремето въпреки пропуските, които той направи. Дори аз бях изненадан обаче, че самият Тони бе толкова гладен пред гола, въпреки многото неуспешни отигравания. И въпреки всичко той прати топката зад голлинията. Така правят само истинските реализатори като него.

- Правилно ли е да се каже, че пропускането на добри положения пред противниковата врата е единственото обвинение, което може да се направи срещу вашия отбор?

- Не смятам, че към този тим могат да бъдат отправяни каквито и да било обвинения в този момент. Когато един отбор съумява да създаде толкова голови ситуации в рамките на 90 минути, може само да се гордее от поведението си. Когато си способен да надиграеш противника толкова пъти в наказателното поле, това говори достатъчно позитивно за колектива.

- Какъв е пътят за излизане от положение след тежкото начало в Бундеслигата?

- Не забравяйте, че сме много добре въоръжен отбор. Очевидно е, че това ни дава сериозно предимство, но във всеки отделен мач то се разкрива по различен начин. Подхождаме различно към всеки съперник. Така ще бъде и преди мача срещу Леверкузен този уикенд.

- Кои са силните страни, които виждате в този отбор на Байерн?

- Изключително съм щастлив от това, което видях срещу Стяуа, не говоря само за цифровото изражение на победата. Най-важното е, че правим всичко на терена със скоростта, с която всеки треньор би искал да вижда тима си. От няколко седмици при нас се наблюдава израстване, което ще продължава. Индивидуалната класа на играчи като Рибери пък помага да изненадваме всеки един съперник. Като съберете тези неща на едно, се получава доброто представяне на Байерн.

- Кога Лукас Подолски отново ще се появи в игра?

- Проблемът с Лукас в момента е в процес на развитие. Надяваме се, че ще се разреши колкото се може по-бързо. Това е в интерес както на играча, така и на отбора. Що се отнася до по-близката перспектива, когато Подолски се възстанови, отново ще го видите в игра.

- Имаше ли разговори на четири очи помежду ви след последните развития на проблема?

- Аз разговарям редовно с Лукас. Навярно ще се повторя, но пак ще кажа: той трябва да приеме ситуацията, каквато е в момента.

- Готов ли е Байерн да се изправи срещу съперници като Барселона и Реал Мадрид?

- Мисля, че със скоростта, с която навлизаме във форма, до пролетта ще сме способни да преодолеем всеки един съперник, включително такива от калибъра на Барса и Реал. Подобни мачове често се решават от една-единствена ситуация. Напълно възможно е в такава да попадне именно играч като Подолски, който преди това е получавал по-малко шансове. Убеден съм, че Лукас би се справил чудесно в подобен решаващ момент.

- Виждате ли скоро разрешение на случая с Подолски?

- Познавам го достатъчно добре и виждам прекрасно неговите качества. Разбирам неговите мисли, но той трябва да разбере, че ние сме Байерн и това няма да се промени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Enrico_24
15.12.2008 09:32

Голям отбор са,но може да приключат още на 1/8-финалите в Шам.Лига...!?
..зависи кой ще им се падне!!!

Notlike
30.11.2008 16:25

Хаха, Байерн не може да бие "Вердер" и "Хофенхайм", камо ли "Барселона". "Каталунците" играят 10 пъти по-качествен футбол, а тоз мизер си мисли, че на един дъх ще ги опъне. Нападението на този отбор е трагично..Клозе, Тони..два бастуна виждали ли сте да си партнират(в буквален смисъл, не преносен ). Няма полза. Тея не могат да вкарат на "Фулъм", ще ми мислят за победа над "Барселона"

becksii
29.11.2008 19:32

Ако освободят от отбора Лука Тони може и да вкарат гол за победа и дума да не става

energie_95
27.11.2008 23:01

Абе могат.Остави го Клинсман какво говори.Така говореше,че ще бият Вердер в Мюнхен и хоПп 5:2 за бременските музикатни.Реал Мадрид могат да бъдат победени от баварците,защото отново се завърнаха онези времена дето Реал купуваше яко играчи и биеше само,защото звездите им можеха сами да изкарат всеки мач.Барса играе много комплексно и е най-големият фаворит в Испания.

clever
27.11.2008 21:16

Никога Байерн Мюнхен няма да победи отбор като Реал Мадрид отново.За Барселона,може,но не и за Белия Балет.Испанският гранд(Реал) играе три пъти по качествен футбол от Байерн.Винаги победа за Белия БАЛЕТ