Дучето и Гугутката: Всеки фен трябва да е на стадиона за дербито

13:21
Дучето и Гугутката: Всеки фен трябва да е на стадиона за дербито
Председателите на централните фенклубове на ЦСКА и Левски, Димитър Ангелов-Дучето и Владимир Владимиров-Гугутката, призоваха феновете на своите отбори да дойдат на стадион "Васил Левски", където на 1 август ще се играе Вечното дерби в самото начало на новото ни първенство.

Мачът между ЦСКА и Левски е още в първия кръг на "А" група, което накара двамата председатели да коментират ситуацията около отборите си. Левски и ЦСКА имат и мачове в Европа преди срещата помежду си, като "червените" срещат Клифтънвил, докато "сините" играят с Калмар.

Въпреки, че и Гугутката, и Дучето призоваха всеки фен да дойде на Вечното дерби, Димитър Ангелов призна, че феновете на "червените" от "Банда Север" няма да присъстват на първия официален мач на ЦСКА за сезона срещу Клифтънвил.

"Няма да има бойкот, но ще има протести. Тези момчета няма да са на стадиона, защото обичат клуба. Аз обаче ще бъда там, призовавам всеки фен на ЦСКА да дойде", заяви Дучето.

"Ние вече преминахме етапа с протестите, но някои хора наистина не искаха да идват. Сега сме обединени и много силни. Всеки решава дали да поддържа отбора си. Според мен, всеки фен трябва да е на стадиона", каза Гугутката.

Димитър Ангелов разясни и ситуацията около парите, давани на фенклуба от президента на ЦСКА Димитър Борисов, както и защо те са били спрени след мача с Локомотив Мездра от пролетния полусезон.

"Ставаше дума за 3000 лева на мач, които се дават за стюардска работа. Получавали сме дори благодарствени писма, че си вършим добре работата. Никога не съм бил за тези 3000 лева. Ние не живеем от тези пари. Едно е да даваш любов, а друго да живееш от нея. Ние обичаме ЦСКА. Ние искаме да сме горди. Пожелавам успех на президента", каза още Дучето.

И Гугутката, и Дучето изказаха недоволството си от високите цени на билетите. "15 лева за "Б" сектор са прекалено много в България. Така мисля аз. Който има ще ги даде, но който няма? Ако трябва ние ще плащаме за феновете, които нямат пари", сподели Владимиров.

"Това е дискриминация. 10 лева са 12-13 хляба. Президентите определят цената на билетите. Според мен не трябва да се пречи на публиката да идва на стадиона, а да се помага", добави колегата му в ЦСКА Димитър Ангелов.

Накрая двамата споделиха и мнения за президентите на любимите си клубове.

"От никой наш президент досега не се е чула добра дума за мен. Президентът е президент на хартия. Ние сме живи хора. Нашите мисли не могат да бъдат купени", заяви Дучето.

"Досега сме нямали проблем с президентите. Нито с Лафчис, нито с Грашнов, Бог да го прости. На Батков голямата му грешка бе "Казанската афера" и това, че обвини хората от "Титан" за това. Сега Батков е по-известен от Бойко Борисов", добави Гугутката.

Двамата изразиха и надеждите си да няма ексцесии на мача между Левски и ЦСКА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация