ПАО хвърли бомбата в Милано, Барса спечели в Лисабон в голово шоу

23:47
ПАО хвърли бомбата в Милано, Барса спечели в Лисабон в голово шоу
Гръцкият представител Панатинайкос хвърли бомбата на вечерта постигайки изключително ценна победа над Интер при това на стадион "Сан Сиро" и по този начин измести кипърския Анортозис от втората позиция. Голът за триумфа отбеляза Сариеги в 69-та минута.

Едва ли някой е предполагал, че отборът на Анортозис ще съумее да се противопостави при това повече от успешно на далеч по-именитите си съперници в лицето на Интер, Вердер, както и съседите от Панатинайкос.

В днешната вечер у дома, кипърският представител записа поредният си силен мач в група "B"  на най-комерсиалния турнир постигайки равенство 2:2 с "бременските музиканти". Домакините трябва да съжаляват повече за изпуснатия успех, след като водеха с два гола до 72-та минута, преди германският представител да отговори с попадения на Диего от дузпа и Хуго Алмейда три минути преди края на редовното време.

В последните два мача ни очакват крайно интересни минути, тъй като ПАО и Анортозис имат своите шансове за продължаване на осминафиналите, а Вердер трябва да постигне успех над Интер и да се надява Анортозис да не спечели в Атина, за да продължи своята европейска сага, макар и в турнира за Купата на УЕФА.

В група "А" възелът се заплете още повече предвид резултатите от двата мача тази вечер. Във Франция Бордо не се предаде пред лидерa в английската Висша лига Челси завършвайки 1:1, докато Рома очаквано спечели визитата си в Румъния и се изкачи на първото място.

В последните мачове от тази група Челси приема Клуж, а Рома е домакин на Бордо, като най-вероятно двата гранда няма да позволят да се стигне до сензация и ще продължат и на пролет участието си в турнира. С днешния си неуспех румънският представител каза довиждане на своята еврокампания и може да се концентрира изцяло върху своето вътрешно представяне.

Отборът на Атлетико Мадрид макар пред празни трибуни успя да надделее над холандския шампион ПСВ в мач от група "D" и се класира и на теория за следващия етап от борбата. Головете на Шимао и Макси Родригес през първата част узакониха превъзходството на "дюшекчиите", а попадението на Куверманс в началото на втората част направи загубата само по-почетна.

Ливърпул също осигури своето участие на осминафиналите, след като стигна до успех над френския Олимпик Марсилия с гол на Джерард в 23-та минута.

Изключително интересни се очертават последните два мача, когато трябва да бъде определен победителят в групата, както и класиралият се на трето място, което ще му даде право на участие в турнира за Купата на УЕФА на пролет.

В група "С" Барселона се справи по безапелационен начин с домакините от Спортинг и напълно логично спечели надпреварата в своята група. Въпреки загубата на своите любимци, привържениците по трибуните едва ли са останали разочаровани от головото шоу, което сътвориха 22-та на терена.

Що се отнася до битката за третата позиция украинският Шахтьор не позволи да се получи изненада в мача с Базел и след попадения на Жадсон (3), Уилиан и Селезнов спечели също правото да продължи участието си в европейските турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RZ
27.11.2008 13:31

Жабарите пак си избират съперници

Pr1a7eL4e
27.11.2008 11:53

Е..Интер загуби и голяма работа вече,нареждате Мауринио .. ще видите,че пак е имало наговорена прустотия .. тука в България само можем да си мечтаем за такъв тренъор като него.Изобщо не им дреми в момента на Интер за тая измислена загуба.

liberty
27.11.2008 10:43

Начукаха го на Вердер Честито на тези дето са търсили изненадата !

Ss_eXtReMe
27.11.2008 10:23

Вие се радвате че Интер губи ама мислите ли че им пука,хората си продължават напред в турнира и изобщо не им дреми.

ALDINLIVERPOOL
27.11.2008 09:47

Абе хората играят.Не само да искаш да лапнеш милионите от ШЛ а и да се докажеш!

fearcho
27.11.2008 02:08

Радвам се че Интер загуби , да го видим кво управдание ще измисли сега Моуриню

liverpool77
27.11.2008 01:35

Group C Pld Pts
Barcelona 5 13
Sporting 5 9
FC Shakhtar Donetsk 5 6
Basel 5 1

Ето ти временното класиране Iluo

valtaxi
27.11.2008 01:15

Много интересни мачове се очертават в последния кръг,може да има и изненади тази година.

iluo
27.11.2008 00:41

"В група "С" Барселона се справи по безапелационен начин с домакините от Спортинг и напълно логично спечели надпреварата в своята група. Въпреки загубата на своите любимци, привържениците по трибуните едва ли са останали разочаровани от головото шоу, което сътвориха 22-та на терена.

Що се отнася до битката за третата позиция украинският Шахтьор не позволи да се получи изненада в мача с Базел и след попадения на Жадсон (3), Уилиан и Селезнов спечели също правото да продължи участието си в европейските турнири. "

Шахтьор би трябвало да са 2ри вече след Барселона ?!?!?
или се лъжа ?