Дават БФС на ФИФА заради дълг на ЦСКА

09:11
Дават БФС на ФИФА заради дълг на ЦСКА
Жалба срещу БФС до ФИФА и УЕФА ще бъде пусната тези дни от мениджърската агенция на Сам Стейпълтън.

Тя си търси от ЦСКА неплатени комисиони за около 600 000 евро. Базираната в Англия агенция, която се представя в България от Катерина Паунич твърди, че БФС и арбитражният съд действат мудно за дълга на ЦСКА, пише "7 дни спорт".

От агенцията на Стейпълтън съобщиха, че на арбитража на 22 юни е било решено да има присъда в едномесечен срок. Той е 30 дни и е изтекъл на 20 юли. До вчера обаче решение още нямало, като според агентите срокът се тълкувал в БФС като "пожелателен".

"ФИФА не познава такива "пожелателни срокове". Локалните футболни съдилища са именно с цел ФИФА да се разтовари от делата и да има перфектно и бързо решаване на споровете. На БФС беше наложено такъв съд да функционира точно по същата причина", казват от агенцията.

След 11-те месеца протакане обаче Стейпълтън и партньорите му имат съмнения и ще изискат от ФИФА и УЕФА да извършат вътрешен контрол на БФС и отговорността му за случващото се.

"Трябва да се разбере как ЦСКА изобщо получава лиценз през последните години с куп финансови неуредици", съобщават още от агенцията. Те са наели адвокатската кантора на Оливър Хънт да наблюдава случая.
 
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация