\"Еврофутбол\" започна мащабно спортно проучване

14:58
\"Еврофутбол\" започна мащабно спортно проучване
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" стартира най-голямото проучване на спортната общественост у нас. То ще се проведе от 22 до 29 юли във всичките близо 750 букмейкърски пункта на територията на цялата страна.

Целта на първата по рода си анкета е да определи степента на заинтересованост на обществото ни към българския национален отбор по футбол, родната ни "А" група, както и мнението на хората относно проблемите на родния ни спорт.

10-те въпроса, на които желаещите да участват в най-мащабното до момента спортно допитване са следните:


- Вярвате ли, че България ще се класира за Евро 2012?
- Смятате ли, че националният отбор по футбол трябва да има нов треньор?
- Какъв да бъде треньорът на националния отбор по футбол?
- Колко отбора трябва да има "А" група?
- Добре ли е според Вас да се викат съдии от чужбина за дерби срещи от "А" група?
- Добре ли е според Вас да се правят компромиси с лицензите на стадионите?
- Гледате ли футбол на стадион?
- Какви първенства следите по телевизията?
- Какво е необходимо, за да се оправи българският футбол (и спорт)?
- Кой отбор предпочитате?

Предвидените възможности за отговор са разработени след обстоен анализ, поставени са коректно и не насочват аудиторията към някой от отговорите. Съзнателно са избягвани провокативни формулировки и позиции. Целта на екипа на Еврофутбол е да се проведе обективно изследване на общественото мнение, а не да се влияе върху него или да провокира скандал. Резултатите от допитването ще бъдат публикувани през месец август.

В проучването е отделено специално място на вечното дерби между ЦСКА и Левски, което е още в първия кръг на шампионата. Анкетата не само ще отговори точно на въпроса кой от двата столични гранда има повече привърженици. Идеята е за първи път да се направи подробен маркетингов анализ и да се оповестят подробни данни за тяхната възраст, разпределението между София и страната, както и за мнението на почитателите на двата тима за националния отбор и по другите теми от допитването.

Едновременно с проучването на обществените спортни нагласи ще се проведе и безплатна игра с прогнози за сблъсъка между червени и сини. Голямата награда от 1000 лева ще получи един участник, който познае крайния изход от срещата, изхода от първото полувреме и минутата на първия гол. Освен голямата награда, Еврофутбол ще раздаде допълнителни награди в размер на още 1000 лева. Участието в играта е абсолютно безплатно и не е обвързано със залог.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация