Вувузели вият на Вечното дерби

12:24
Вувузели вият на Вечното дерби
ЦСКА - Левски с африкански привкус! Вечното дерби може да бъде оглушено от воя на вувузелите. Макар и още в малки количества тръбите от Африка вече са в България и няма по-добър дебют от мач № 1 в страната.

Воят на тръбите наистина е ужасяващ и на световното първенство всички се оплакваха. Освен това вувузелите са доста габаритни и при определени обстоятелства могат да бъдат използвани и като бойни инструменти, въпреки че са от пластмаса.

И в МВР още не са готови с отговор на африканската дилема, макар че тя бе лесно разрешена на Мондиала - няма забрана, това е традиция за континента.

"Използването на вувузели от фенове при футболни срещи не е забранено от законодателството, но все още чакаме становището на БФС, с което ще се съобразим", обясни вчера комисар Антон Златанов, началник-отдел в "Охранителна полиция" към СДВР.

Другата седмица висшите полицаи ще умуват дали на вечното дерби ще пускат фенове с вувузели. Традиционно МВР не позволява на запалянковци да влизат с чадъри, регламентират до максимум прътовете за знамената. Явно се чака и думата на футболните началници.

Първият официален мач в София видя тръбата на живо - фен на Левски надуваше на воля при 6:0 срещу Дъндолк.

На световното първенство в ЮАР нямаше нито един инцидент с вувузели. ФИФА заплаши, че ще ги забрани, ако някоя бъде хвърлена към терена или бъде използвана за бой.

Единственият проблем и за футболисти, и за фенове, и за телевизионни зрители беше ужасяващият звук, издаван от 40 000 тръби едновременно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

juve97
22.07.2010 19:48

Това е вярно прав си в България няма да се събере такава публика

Mitko_Hristoff
22.07.2010 12:56

защо да ги забраняват бе батко, ква е разликата между тях, тромбите, барабаните и други подобни.Единствено са по неприятни когато са 40-50 хиляди на брой.А тук в България няма такава публика.

juve97
22.07.2010 12:27

Няма да е лошо ако забранят вувозелите. *wink*