\"Еврофутбол\" дари Ямбол със спортна площадка на открито

13:22
\"Еврофутбол\" дари Ямбол със спортна площадка на открито
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" дари град Ямбол със спортна площадка на открито, която жителите и гостите на града могат да използват безплатно.

Теренът, на когото са разположени фитнес уреди за физически упражнения на различни мускулни групи, се намира на ул. "Богомил" в участъка между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Опълченска".

Спортната площадка е 12-та подобна, която "Еврофутбол" открива през тази година благодарение на кампанията си за активен начин на живот и спорт в свободното време – "Избери да спортуваш",. Тя се реализира със съдействието на фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ). На официалната церемония по откриването присъстваха зам. кметът на община Ямбол – Надя Данкинова, секретарят на общината Антон Кабрански и представители на фирмите, участвали в изграждането на площадката. Данкинова благодари от името на общината на "Еврофутбол", без чиято финансова помощ проектът не би бил възможен, както и на инициативната гражданска група, която кандидатства по кампанията на българския букмейкър.

Иванка Александрова от организаторите разясни на съгражданите си как реално стана реалност най-новата спортна площадка в Ямбол. След откриването спортисти от "ПБК Ямболгаз" демонстрираха на присъстващите начина на употребата на уредите. Последният спортен терен, който ще стане реалност е на ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Той ще отвори врати през септември 2010 г. и ще даде възможност на почитателите на футбола и тениса да практикуват любимите си спортове на специална изкуствена настилка.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация