Октоподът става букмейкър за $ 5000 на месец

09:57
Октоподът става букмейкър за $ 5000 на месец
Най-големият познавач на мачовете от световното получи оферта да бъде назначен на трудов договор в букмейкърска компания. Октоподът Паул от зоопарка в германския град Оберхаузен има предложение да започне постоянна "работа" в руската компания "Бет Лийг", пише "Труд".

Обитателят на аквариума ще получава 5000 долара месечна заплата - с около 2000 повече от останалите букмейкъри, които взимат средно по $ 3000.

"Ако се договорим, октоподът ще стане един от нашите 120 служители", обяви Олег Зуравски, съсобственик на букмейкърската къща. Той е готов да плати 100 000 долара "трансферна сума" на зоопарка, за да откупи Паул.

Октоподът си вдигна цената с безгрешни прогнози за победителите във всички 7 мача на Германия на световното и за триумфа на Испания във финала.

Зоологическата градина в Оберхаузен веднъж отхвърли предложение за 30 000 евро, срещу които трябваше да даде Паул под наем за една седмица в аквариума в Мадрид. Следващата оферта дойде от собственик на третодивизионен клуб в Италия, който беше готов да брои 50 000 евро за животното, което ще го информира в аванс как ще завърши мачът на неговия отбор през седмицата.

Всички оферти обаче удрят на подводен камък в управата на зоопарка в Оберхаузен, който пази като съкровище своята златна рибка, пардон - октопод. "Не планираме да продаваме нито Паул, нито друго животно", беше обявено в официално комюнике от зоологическата градина.

Базирана в Лондон инвестиционна банка обаче подготвя сензационно предложение, на което зоопаркът няма как да каже "не". Така вместо букмейкър Паул може да стане борсов консултант, поласкан от твърдата месечна заплата от 100 кг месо от миди и огромен кабинет (разбирай аквариум) в лондонското сити. Плюс допълнителна премия за всяка точна прогноза на борсовия пазар...

Жалко, че на Паул не му остава много живот (той е на 2,5 г. при среден живот на октоподите 3 г.), за да се нарадва на световната си слава. Но поне старините за него ще са баровски.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Notlike
20.07.2010 13:55

Все едно да ти дават два вида месо, ти да ядеш от единия и накрая да си фамозен. Животинката хал-хабер си няма, че някви лудаци чакалят за него..

kolio_vg
20.07.2010 12:29

Оставете животното на мира бе,вие го пощурихте *sad*

ceco26
20.07.2010 10:41

*lol* Пази боже! Каква набутвация само! 100 хиляди долара за оркулчето, а му остава половин година живот...и ако почне да бърка с прогнозите...