Благо с шанс да играе на \"Уембли\"

09:49
Благо с шанс да играе на \"Уембли\"
Националът Благо Георгиев все пак може да се оправи за първия мач на България от квалификациите за европейското първенство през 2012 г. Тимът на Станимир Стоилов излиза на "Уембли" срещу фаворита в нашата група Англия на 3 септември.

Миналия месец халфът на руския Терек Грозни претърпя операции на двете колене в клиниката на докторите Йончев и Василев в Щутгарт. Проблеми с менискусите започнаха да тормозят Георгиев след контролите на националния отбор с Белгия и РЮА. Затове се наложи да му бъде направена артроскопия на коленете.

Прогнозите след операцията бяха, че Благо ще трябва да почива поне пълни 6 седмици. За връщането му в игра най-реално изглеждаше това да стане в средата на септември. Д-р Василев обаче още тогава уточни, че Благо може да се възстанови и по-бързо, информира "24 часа".

От днес националът започва да тича, като до този момент той прекарваше доста часове на ден във фитнеса, за да поддържа форма. Ако Георгиев се движи по този график, той може да играе още в края на следващия месец. Това ще даде шанс на Станимир Стоилов да го ползва и срещу Англия.

Друг национал в руски отбор - Георги Пеев, също бе в Германия заради здравословен проблем. Халфът пропусна последния мач на Амкар в първенството, изгубен с 0:1 от Терек, зарди болки в аддукторите.

"Почти при всяко движение на тялото ме болеше доста. Бях в мюнхенска клиника, където решиха, че за момента не е нужна операция и проблемът може да бъде оправен с инжекция. Вече се чувствам по-добре. Ще изчакам още малко, преди да започна пак тренировки", сподели Пеев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация