ФИФА пак отлага въвеждането на видеотехнологии във футбола

15:41
ФИФА пак отлага въвеждането на видеотехнологии във футбола
Техническият комитет на Световната футболна асоциация ФИФА ще проведе среща в Кардиф в сряда, но на нея няма да бъде обсъждано въвеждането на видеотехнологии на голлинията. Това противоречи на казаното от президента Сеп Блатер преди няколко дни, че въвеждането ще бъде обсъдено именно на тази среща.

Блатер обяви, че въвеждането на видео повторенията за спорните моменти на голлинията трябва да бъде обсъдено при първа възможност, но това така и няма да се случи. Вероятно това ще стане през месец октомври, когато отново има дата за свикване на техническия комитет.

На срещата в Кардиф ще бъде обсъдено въвеждането на още двама съдии, които да помагат на главния рефер при спорни моменти в наказателното поле. Този експеримент бе проведен през миналия сезон в турнира Лига Европа и като цяло остави противоречиви резултати.

Проблемът за видео повторенията във футбола набра нова сила след осминафиналната среща между Германия и Англия от Мондиала в ЮАР. Тогава абсолютно редовен гол на Франк Лампард не бе зачетен, въпреки че топката тупна далеч зад голлинията на вратаря Мануел Ноуер.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ISMIXAN
19.07.2010 23:51

хаааа ееее оки на лампарт нее е ли голлл или *lol*

ANTWERPMIRACLES
19.07.2010 18:40

Каквито и технологии да се въвеждат , субективният фактор пак ще присъства и ще е решаващ. Все пак , не е нормално от точката , на която попадна топката при зачетения гол за "Пирин" срещу ЦСКА и незачетения гол на Лампард срещу Германия да има разстояние от 150 см .

feim_g
19.07.2010 17:52

И 20 съдии да има пак нищо няма да промените с този манталитет. Видяхме през миналия сезон в Лига Европа съдиите, които стояха до вратата какво направиха. Седя си като забит кол. Ако бяха по-смели със сигурност носителя на купата нямаше да е Атлетико Мадрид. Не е задължително да въведат видео повторения, може друг вариант да се измисли. Примерно да се монтира нещо в рамките на вратата и топката като влезе изцяло да се включи машината.

FLY_I
19.07.2010 17:30

трябва да се въведе ,играта трябва да е справедлива.При отсъствието на повторение има условия за манипулации

wtf7
19.07.2010 16:30

като не се въведе ревете при спорните ситуации като се въведе викате че се губел интереса и вие незнаете кфо говорите .....

vandersa6o
19.07.2010 16:20

Ноер при наи полезните играчи за мондиала ама тука как са го снимали мн луд вратар *lol**lol**lol*